Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
16.09.2023 01:10

Komunitné multifunkčné centrum otvorí svoje brány pre verejnosť


Snímka zdroj: (TASR)


Komunitné multifunkčné centrum (KOMUCE) v Banskej Bystrici otvorí svoje brány pre verejnosť. Určené to je pre všetkých obyvateľov, ktorí majú záujem dozvedieť sa o činnosti a možnostiach jeho využitia. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta.


Ako ďalej uviedol, v centre je v rámci ambulantných sociálnych služieb denný stacionár. V prevádzke je počas pracovných dní od 7.00 do 17.00 h. Podporu poskytuje osobám, ktoré žijú v rodinách s príslušníkmi, ktorí im nemôžu zabezpečiť celodennú starostlivosť, spoločnosť i aktivity.         

Adriana Tupá z banskobystrického mestského úradu priblížila, že v dennom centre sa napríklad stretávajú ľudia v dôchodkovom veku. Priestor je i pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, s nepriaznivým zdravotným stavom či pre starých rodičov s vnúčatami. Mesto bezplatne poskytuje tieto priestory najmä pre podporu zapájania občanov do verejného života. Členovia centier organizujú kultúrne, vzdelávacie a športové aktivity.         

Okrem odborných činností sú v centre možné aj voľnočasové aktivity. Záujemcovia môžu rozvíjať svoje pracovné zručnosti v umeleckej dielni s pecou na vypaľovanie výrobkov z hliny. Využívať môžu aj počítačovú učebňu a knižnicu. V centre sú vytvorené podmienky aj pre organizovanie rôznych kurzov a školení. "Priestory je možné prenajať si za určitých podmienok. Využiteľné sú napríklad na dobrovoľnícku činnosť a organizovanie vzdelávacích aktivít," povedala vedúca Odboru sociálnych vecí MsÚ v Banskej Bystrici Ivana Kružliaková.         

Deň otvorených dverí pre verejnosť má priblížiť, aké možnosti KOMUCE ponúka. Návštevníci môžu prísť v utorok 19. septembra v čase od 9.00 do 15.00 h. Uskutoční sa v priestoroch budovy centra na Robotníckej ulici 12 v Banskej Bystrici.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2019
V obci Družstevná pri Hornáde dnes slávnostne otvorili Komunitné centrum
Komunitné centrá majú obyvateľom sprístupniť sociálne služby, rozvíjať komunitnú prácu a tak zaviesť pozitívne zmeny v obciach, v ktorých žijú marginalizované rómske komunity. Stretávať sa v nich môžu rodiny s deťmi, nezamestnaní, seniori, ale najmä dospievajúca mládež.
viac
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
18.10.2022
V meste vybudovali nové centrum pre seniorov s kapacitou 40 lôžok
Nové zariadenie Senior centrum Tulská, ktoré v týchto dňoch otvorili v Banskej Bystrici pri príležitosti mesiaca úcty k starším, poskytuje klientom celodenné komplexné služby vrátane 24-hodinovej ošetrovateľskej a zdravotníckej starostlivosti.
viac
17.02.2023
Do priestorov Moderného centra mládeže BBSK investoval 187 000 eur
Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %