Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.12.2019 11:10

Komunitné centrum na Orechovom dvore získalo nové vybavenie


Ilustračná snímka, zdroj: nitraden.sk


Komunitné centrum, ktoré na Orechovom dvore v Nitre pracuje s marginalizovanými skupinami obyvateľov, získalo nové vybavenie. Modernizáciu umožnila dotácia z ministerstva vnútra.


Na Orechovom dvore žije viac ako tristo, najmä rómskych občanov, s ktorými zamestnanci komunitného centra pracujú už viac ako desať rokov. „Mesto sa snaží pomáhať tým, ktorí na Orechovom dvore žijú aj pracujú. Koncom októbra tohto roku sa tu dokončila nová budova, ktorej výstavba bola podporená cez Operačný program Ľudské zdroje,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu.       

Ako pripomenul, budova však zostala bez vybavenia, preto mesto požiadalo ministerstvo vnútra o dotáciu. „Na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity sme získali 8000 eur na interiérové vybavenie pre komunitné centrum Orechov dvor,“ povedal hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.       

Vďaka dotácii mohlo byť v polovici decembra komunitné centrum vybavené kancelárskym nábytkom i zariadením do klubovne. „Pri práci zamestnancov centra sú tiež dôležité počítače. Pre výučbu rómskych detí a zdokonalenie ich vedomostí a zručností je zasa nutnosťou kvalitná interaktívna tabuľa. Toto vybavenie sa tiež do centra zakúpilo,“ doplnil Holúbek.       

V novej budove majú zamestnanci a klienti k dispozícii aj WC, sprchový kút, umývadlo. Súčasťou vybavenia je aj školiaca, odkladacia a technická miestnosť s práčkou. Nechýba ani kuchyňa a jej vybavenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2018
V rómskej osade pripravuje mesto komunitné centrum
Mesto Sečovce realizuje v rómskej osade projekt výstavby komunitného centra. Do prevádzky by podľa radnice malo byť dané od augusta tohto roka. Projekt novostavby je financovaný cez eurofondy s nákladmi zhruba 230-tis. eur bez DPH.
viac
12.04.2019
Na Podskalke rozširujú škôlku, pokračuje aj výstavba komunitného centra
Na Podskalke pri Humennom rozširujú materskú školu, pokračuje sa aj vo výstavbe komunitného centra. Primátor mesta Miloš Meričko navštívil osadu v rámci kontrolného dňa. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu.
viac
28.02.2022
V meste Malacky pribudne nové komunitné miesto
V areáli centra voľného času vznikne nové komunitné centrum v Malackách, kapacitne sa rozšíri aj rehabilitačné centrum Vstúpte, pomáhajúce ľuďom s mentálnym postihnutím. Oba projekty sú financované z eurofondov.
viac
28.02.2024
Mesto otvorí nové komunitné centrum v Dražovciach
Mesto Nitra pripravuje otvorenie komunitného centra v mestskej časti Dražovce. Radnica začala projekt pripravovať v roku 2021. Ako informoval mestský úrad, kolaudačné rozhodnutie nadobudlo platnosť 1. februára 2024. Zriaďovaciu listinu budú mestskí poslanci schvaľovať na svojom zasadnutí 29. 2. 2024
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %