Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.08.2017 08:41

V osade Podskalka pri Humennom vybudujú komunitné centrum


Ilustračná snímka zdroj: docplayer.net


Humenská radnica uspela so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok vo výške približne 250.000 eur na vybudovanie nového komunitného centra (KC) pre deti a mládež v osade Podskalka. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta.


      Navrhované KC bude bezbariérové. Jeho súčasťou bude klubová, komunitná a technická miestnosť, kancelária, kuchynka, hygienické zariadenie, átrium a sklad. Predpokladaný začiatok realizácie aktivít projektu je plánovaný na január budúceho roka, potrvá do marca 2019. Spolufinancovaný bude z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, Štátneho rozpočtu SR a z vlastných zdrojov mesta vo výške minimálne 5 %.       

Komunitné centrum má podľa Dochánovej okrem iného zaistiť vhodné aktivity zamerané na marginalizované skupiny. Jeho cieľom bude zabezpečovať vzdelávaciu činnosť pre rôzne vekové skupiny, ako je napr. škola varenia, finančná gramotnosť, komunikačné zručnosti, kariérne a sociálne poradenstvo, ale aj rôzne preventívne programy.       

Určené bude pre mládež na efektívne využitie voľného času a výučbu. "Pre tamojších obyvateľov bude KC slúžiť za účelom poskytovania komplexných, odborných a iných činností či aktivít, ktoré prispievajú k sociálnemu začleňovaniu osôb sociálne vylúčených, a to ako na individuálnej, tak aj na lokálnej úrovni. Zároveň vytvorí príležitosti, ktoré sociálne vylúčeným jednotlivcom a rodinám napomôžu plne sa zapojiť do ekonomického, sociálneho a kultúrneho života," poznamenala Dochánová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2018
V rómskej osade pripravuje mesto komunitné centrum
Mesto Sečovce realizuje v rómskej osade projekt výstavby komunitného centra. Do prevádzky by podľa radnice malo byť dané od augusta tohto roka. Projekt novostavby je financovaný cez eurofondy s nákladmi zhruba 230-tis. eur bez DPH.
viac
01.08.2019
Začína výstavba nového komunitného centra v Detve
V júli 2019 začalo mesto Detva realizovať projekt pre rozvoj služieb občanom, výstavbu novej multifunkčnej budovy komunitného centra.
viac
10.01.2022
Stavbu komunitného centra zabrzdili verejné obstarávania
V poradí tretie verejné obstarávanie na prestavbu bývalého obecného úradu na komunitné centrum vypísali v uplynulých týždňoch v Senohrade v okrese Krupina.
viac
20.01.2022
Časť kultúrneho domu prestavali na komunitné centrum
Projekt výstavby komunitného centra (KC) sa podaril zrealizovať vlani v obci Ladzany v okrese Krupina. KC vzniklo rekonštrukciou vnútorných priestorov v existujúcej budove kultúrneho domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %