Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.03.2016 10:30

Komuniké zo 6. rokovania Predsedníctva ZMOS


Rokovanie predsedníctva Združenie miest a obcí Slovenska. (Foto: ZMOS)


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na utorok 15. marca v poradí 6. rokovanie Predsedníctva ZMOS. V úvode rokovania si členovia predsedníctva uctili minútou ticha spomienku na pána Mariána Minaroviča.


Členovia predsedníctva sa venovali témam, ktoré sa týkajú rôznych oblastí života miestnej územnej samosprávy a činnosti ZMOS. Prvý bod rokovania bol venovaný integrácii osôb s medzinárodnou ochranou a možnostiach spolupráce Migračného úradu MV SR so Združením miest a obcí Slovenska. Hosťami pri tejto téme boli Igor Slobodník, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Amira Sarajlič z Migračného úradu MV SR a Diana Sijková z rezortu zahraničných vecí. Po prerokovaní tejto témy sa predsedníctvo venovalo informáciami o plnení uznesení Predsedníctva ZMOS, ktoré uviedla ústredná riaditeľka Anna Labátová.

Výkonný podpredseda Milan Muška informoval o aktuálnom legislatívnom procese. Predseda ZMOS Michal Sýkora následne predložil návrh priorít ZMOS pre Programové vyhlásenie vlády SR na roky 2016 – 2020. Predsedníctvo tiež prerokovalo návrh organizačnej štruktúry a informácie o rozpočte združenia. Pred bodom rôzne bol prerokovaný prehľad aktuálnych výziev na získanie nenávratného finančného príspevku, ktorý uviedol výkonný podpredseda Milan Muška.

V bode rôzne informoval podpredseda ZMOS Ľubomír Lőrincz o aktivite súvisiacej s koordináciou a výmenou informácií dôležitých pre Miestne akčné skupiny.

Autor: (Michal Kaliňák - hovorca ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2017
Systém informatizácie by mal na celom Slovensku fungovať do piatich rokov
Princíp jedenkrát a dosť v oblasti informatizácie na úradoch by mal v súčasnosti platiť v Slovenskej republike už v 2100 mestách a obciach. V priebehu ďalších piatich rokov by to malo byť na území celého Slovenska. Uviedol to na tlačovej konferencii ZMOS výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
01.07.2020
Rada ZMOS rokovala s ministrom Eduardom Hegerom
V poradí 9. rokovanie Rady ZMOS rozhodlo o októbrovom rokovaní 31. snemu ZMOS. Venovalo sa aj aktuálnej situácii a členovia Rady ZMOS tiež diskutovali s ministrom financií SR Eduardom Hegerom.
viac
28.10.2021
Komuniké z 13. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na 27. októbra 2021 v poradí 13. rokovanie Predsedníctva ZMOS, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch hotela SOREA REGIA v Bratislave. Jeho spravodajcom bol Peter Vajda, člen predsedníctva a starosta obce Nededza.
viac
25.01.2024
Jozef Božik rokoval so zástupcami samospráv z okresu Bánovce nad Bebravou
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik absolvoval rokovanie s kolegami zo samospráv z okresu Bánovce nad Bebravou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %