Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.01.2023 08:25

Kompost z vianočných stromčekov poskytne radnica aj obyvateľom mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Kompost získaný z vianočných stromčekov v Nitre budú môcť vo svojich záhradách využiť aj obyvatelia mesta. Ako informovala radnica, kompostové hnojivo získané zo stromčekov bude pre verejnosť k dispozícii už v priebehu mája.


Vianočné stromčeky môžu Nitrania už niekoľko dní privážať do mestskej kompostárne. "Ukladať ich môžu aj k stojiskám kontajnerov, odkiaľ ich odvezú Nitrianske komunálne služby spolu s biologickým odpadom z hnedých kontajnerov," uviedol mestský úrad.

Ako pripomenul magistrát, v kompostárni skončia aj konáre z vianočných stromov, ktoré zdobili verejné priestranstvá v centre mesta a na sídliskách. "Nitre ich darovali obyvatelia mesta. Na základe dohody im vrátime spílené kmene stromov," doplnila radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2017
Poprad skrášlia stromčeky ozdobené popradskými školákmi
Mesto Poprad a občianske združenie (OZ) Pre mesto pripravili aj v tomto roku prehliadku vianočných stromčekov vyzdobených žiakmi popradských škôl pod názvom Vyzdobme si vianočný stromček. Žiaci budú môcť predviesť svoju tvorivosť a kreativitu.
viac
08.01.2018
V Prešove začína zber a odvoz stromčekov
Sviatočné dni symbolicky ukončili Traja králi a mnohé domácnosti si kladú otázku, čo so živými vianočnými stromčekmi. Ich zber a odvoz bude v Prešove zabezpečený bezplatne a začne sa od pondelka 8. januára.
viac
20.01.2023
Ako končia stromčeky po Vianociach? Niektoré v komposte, iné ako potrava
Po Vianociach má viacero z nás doma nové oblečenie, hračky, novú elektroniku a určite aj množstvo krabíc či papiera, v ktorých boli všetky tieto veci zabalené. A mnohým ostal aj vianočný stromček, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou týchto sviatkov.
viac
17.02.2023
NSK opäť podporí dotáciami ambulancie v regiónoch
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne aj v tomto roku dotácie ambulanciám praktických lekárov. Ako sa uvádza vo zverejnenej výzve, maximálna výška poskytnutej dotácie na jednu žiadosť je 40 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %