Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.08.2022 09:05

Komárňanská nemocnica ponúka novinku – maderoterapiu


Ilustračná snímka (AGEL)


Nemocnica AGEL Komárno pripravila pre svojich pacientov novinku. V ambulancii fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie rozšírili poskytované služby a od augusta ambulancia ponúka maderoterapiu. Je to druh masáže - terapia drevom, ktorá má vyše storočnú tradíciu.


Maderoterapia je hĺbková masáž tkanív založená na princípe lymfodrenáže. Na rozdiel od lymfodrenáže, ktorá sa využíva z medicínskeho hľadiska pri lymfedémoch, lipedémoch, fleboedémoch, atrózach, reumatických ochoreniach, abláciách prsníkov a podobne, maderoterapia je estetická prírodná technika výborná na formovanie postavy bez poškodenia pokožky alebo tkaniva v oblasti stehien, bokov a zadku. Podstatou je rozprúdenie lymfy správnym smerom. Obe terapie sú vhodné proti celulitíde avšak pri maderoterapii využívame anatomicky navrhnuté nástroje z dreva rôznych tvarov a veľkostí.

Lipohypertrofia - tzv. celulitída je výraznejšia u obéznejších žien, ale postihuje aj štíhle ženy. Zvykne sa nazývať aj pomarančová kôra, mäkká koža, viditeľné sú jamky na koži. Maderoterpaia znižuje lokálne hromadenie tuku, tonizuje svaly, rozbíja tukové bunky. Pokožka je spevnená, jamky, pomarančová kôra mizne, keďže stimuluje produkciu elastínu. Stimuluje krvný obeh a lymfatický systém, podporuje spaľovanie tukov. Prirodzene odstraňuje toxíny z tela. Okrem estetického vplyvu na zlepšenie vzhľadu pokožky metóda zabezpečuje aj holistický aspekt ošetrenia. „Pre každého klienta individuálne vyberáme spôsob na dosiahnutie tohto efektu. Použitím vhodných esenciálnych olejov a znalosťami a fungovaní lymfatického systému získavame komplexnú terapiu s mnohostranným charakterom“ povedala fyziaterapeutka Bc. Daniela Harušťáková. Maderoterapia nie je hradená zo zdravotného poistenia.

 

Autor: Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2021
Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne
Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie.
viac
17.08.2021
Komárňanská nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu
Krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou a inak tomu nie je ani v Nemocnici AGEL Komárno. Najmä v lete pociťujú pokles darcov, čo môže byť spôsobené dovolenkovým obdobím a sprísnenými pravidlami darcovstva, ktoré priniesla epidémia.
viac
09.11.2021
AGEL Komárno má k dispozícii monoklonálne protilátky na liečbu koronavírusu
Nemocnica AGEL Komárno patrí medzi tie zdravotnícke zariadenia, ktoré ministerstvo zdravotníctva vybralo, že dostanú a môžu pacientov s koronavírusom liečiť monoklonálnymi protilátkami.
viac
02.03.2024
Komárňanská nemocnica privítala žiakov strednej zdravotníckej školy
Nemocnica AGEL Komárno opätovne privítala žiakov 3. a 4. ročníka Strednej zdravotníckej školy z Dunajskej Stredy s vyučovacím jazykom maďarským a slovenským s cieľom motivovať ich k práci v zdravotníctve a priblížiť im ju v praxi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %