Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
24.06.2024 10:05

Nemocnica AGEL Komárno pomáha mestu rozhýbať obyvateľov


Ilustračná snímka, zdroj: Ahoj Komárno


Nemocnica AGEL Komárno sa stala partnerom projektu „Pohni sa Komárno“, ktorým sa mesto snaží motivovať ľudí k aktívnemu životnému štýlu.


Spustilo pre nich špeciálnu webovú stránku, kde nájdu komplexné informácie najmä o športových príležitostiach v meste, ale aj užitočné rady od fyzioterapeutov z komárňanskej nemocnice.

Mnohí pacienti prichádzajú do nemocnice s ochoreniami, ktoré vznikajú práve kvôli nedostatku pohybu. Aktuálne štúdie a prieskumy potvrdzujú, že už aj maloleté deti ho majú príliš málo. Väčšinu času venujú pasívnemu tráveniu pri elektronických zariadeniach. Napriek tomu, že mesto má širokú ponuku športových klubov, záujem zo strany detí a rodičov je nízky. Primátor mesta preto oslovil nemocnicu, ako poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, aby bola partnerom pri vytvorení webovej stránky, ktorá obyvateľom zabezpečí prehľad pohybových aktivít a prísun užitočných informácií o zdravom životnom štýle.

„Oceňujeme záujem zástupcov mesta o zdravie obyvateľov Komárna. Vítame túto iniciatívu, ktorá určite môže prispieť k lepšej kondícii a k postupnému zníženiu chorobnosti ľudí. V rámci dlhodobo dobrých vzťahov Nemocnice AGEL Komárno s mestom Komárno plánujeme zapojiť do projektu aj našich fyzioterapeutov, ktorí vytvoria edukačné materiály a videá pre seniorov. Aj tie budú uverejnené na novo vytvorenom webe,“ uviedla MUDr. Gabriela Filkóová, námestníčka pre LPS Nemocnice AGEL Komárno.

Autor: (ts-Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2021
Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne
Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie.
viac
09.11.2021
AGEL Komárno má k dispozícii monoklonálne protilátky na liečbu koronavírusu
Nemocnica AGEL Komárno patrí medzi tie zdravotnícke zariadenia, ktoré ministerstvo zdravotníctva vybralo, že dostanú a môžu pacientov s koronavírusom liečiť monoklonálnymi protilátkami.
viac
11.01.2024
V nemocnici otvorili novú pediatrickú ambulanciu
V krupinskej nemocnici otvorili vďaka spolupráci mesta Krupina a Nemocnice Agel Zvolen novú pediatrickú ambulanciu. Tá má byť náhradou za ambulanciu dlhoročnej detskej lekárky, ktorá ku koncu minulého roka ukončila svoju činnosť. Informovala o tom hovorkyňa Agel SK Eva Peterová.
viac
02.03.2024
Komárňanská nemocnica privítala žiakov strednej zdravotníckej školy
Nemocnica AGEL Komárno opätovne privítala žiakov 3. a 4. ročníka Strednej zdravotníckej školy z Dunajskej Stredy s vyučovacím jazykom maďarským a slovenským s cieľom motivovať ich k práci v zdravotníctve a priblížiť im ju v praxi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %