Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.11.2022 08:25

K obnove škôlky pomohli nórske granty, deti sa do nej vrátia v decembri


Ilustračná snímka: (tasr).


Breznianska samospráva finišuje s poslednými úpravami na obnove materskej školy (MŠ) na Ulici Boženy Němcovej. Na renováciu, zameranú najmä na zvýšenie energetickej účinnosti budovy, získala finančné zdroje z nórskych grantov.


Deti sa do vynovenej škôlky vrátia v decembri. Mesto Brezno o tom informovalo v pondelok na svojej webstránke.

Hoci mesto MŠ čiastočne obnovilo už pred štyrmi rokmi, tentokrát stavebné práce pozostávali hlavne z výmeny okien a dverí, radiátorov, zateplenia stien a kompletnou rekonštrukciou prešla tiež plynová kotolňa.

Ako uviedol brezniansky primátor Tomáš Abel, energetická úspora objektov mesta je obzvlášť aktuálna v tomto období. "Aj tu ušetríme polovicu nákladov na vykurovanie. Teší ma, že na obnovu MŠ sme získali finančné zdroje z nórskych grantov, ktoré sme čerpali prvý raz. Stavebné práce na Ulici Boženy Němcovej sme už ukončili. Momentálne prebieha proces kolaudácie, upratovačky a učiteľky upratujú a zariaďujú triedy. V decembri sa detičky budú môcť vrátiť do svojej škôlky," konštatoval Abel.

MŠ patrí pod Základnú školu (ZŠ) Pionierska 2, jej prevádzka je preto dočasne presťahovaná do budovy školy, do pavilónu pre prvý stupeň a školský klub detí. Z finančných prostriedkov ZŠ samospráva kompletne vymaľovala triedy, upravila priestory v suteréne, opravila kanalizáciu v priestore pre upratovačku, záhradný altánok, pribudli tiež nové dvere a zárubne na chodbe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
04.12.2020
B. Bystrica obnoví ďalšiu MŠ z nórskych fondov
Obnovy sa už čoskoro dočká i Materská škola (MŠ) na Šalgotarjánskej ulici na banskobystrickom sídlisku Fončorda.
viac
09.08.2022
CVČ by malo po rekonštrukcii usporiť polovicu nákladov za energie
Cieľom rekonštrukcie, ktorú v uplynulých týždňoch podstúpila budova Centra voľného času (CVČ) Dúha v Humennom, bola energetická úspora objektu.
viac
12.01.2023
Obec pracuje na projekte energetickej obnovy 70-ročnej školy
Projekt energetickej rekonštrukcie približne 70 rokov starej základnej školy pripravuje tento rok obec Litava v okrese Krupina. O finančnú podporu vo výške približne 350 000 eur chce samospráva žiadať z plánu obnovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %