Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.08.2020 03:45

Bezdomovci pomáhajú počas prázdnin obnovovať škôlky


Ilustračná snímka (tasr)


Klienti Krízového centra v Šali počas letných mesiacov pomáhajú obnovovať zariadenia na území mesta.


V júli pomáhali ľudia bez domova na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Jozefa Murgaša vynášať starý opotrebovaný nábytok určený na likvidáciu, na MŠ sa 8. mája pustili do skrášľovania areálu škôlky.      

"Každoročne v priebehu letných prázdnin renovujeme nátery na herných prvkoch. Klienti Krízového centra v Šali pravidelne maľujú v priestoroch škôlky lavičky a preliezačky," povedala riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková. Zároveň odstraňovali opotrebované herné prvky, ktoré je potrebné nahradiť novými.       

Počas tohto týždňa upravujú klienti zariadenia futbalový štadión FK Slovan Duslo Šaľa, kde je potrebné upratať tribúnu a pokosiť trávu. Z futbalového štadióna sa potom presunú na ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči. "Sme radi, že klienti centra môžu byť opäť prospešní pre inštitúcie nášho mesta," skonštatoval vedúci Krízového centra v Šali Peter Gomboš.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
10.04.2017
Výstavbu novej školy môžu zastaviť spory v samospráve
Výstavba novej školy v Chorvátskom Grobe pokračuje, podľa starostu obce Radovana Benčíka však nevedno dokedy. Na dokončenie stavby si totiž musí obec vziať úver, snahy rokovať o jeho schválení v zastupiteľstve však zatiaľ skončili neúspechom.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %