Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.02.2021 02:40

Inovatívne metodické materiály pre učiteľov


Ilustračná snímka.


Učitelia na základných aj stredných školách majú možnosť pracovať s bádateľsky orientovanými inovatívnymi metodikami a učiť nové informatické či motivačné predmety. Materiály sú pre každého z pedagógov dostupné bezplatne.


Národný projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie, ktorý rieši Centrum vedecko-technických informácií SR spoločne s ďalšími partnermi bezplatne ponúka učiteľom aj nové vzdelávacie materiály.

Inovatívne metodiky pozostávajú  z metodických pokynov pre učiteľa, výučbových materiálov, podporných a doplňujúcich materiálov pre predmety  matematika, chémia, biológia, geografia, fyzika, informatika na ZŠ a SŠ v rámci Školského vzdelávacieho programu. Metodiky sú orientované na bádateľsky orientované vzdelávanie, ktoré koncepčne vychádza z konštruktivizmu. Dominantné sú interaktívne vyučovacie metódy, digitálne technológie, aktívne poznávanie. To podnecuje žiakov k aktivite a k záujmu o preberané témy. Vzniká tak motivácia k štúdiu daných predmetov.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (minedu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2017
Projekt IT - Akadémia má zlepšiť vzdelávanie v informatike a prírodných vedách
Zlepšenie vzdelávania mladých ľudí v informatickej, technickej a prírodovednej oblasti je základným cieľom nového národného projektu IT Akadémia – Vzdelávanie pre 21. storočie. V pondelok ho predstavili v priestoroch Vedeckého parku Univerzity Komenského v Bratislave.
viac
21.12.2020
Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie
Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie, účty má už 38 425 učiteľov.
viac
18.03.2021
Modelová škola ako inšpirácia pre inovácie vo vzdelávaní
Inšpiratívna a moderná. Taká má byť modelová škola, ktorá je jedným z projektov ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislava Gröhlinga.
viac
05.11.2021
Vzdelávanie učiteľov budú robiť učitelia a riaditelia z praxe
Vzdelávanie učiteľov čakajú kľúčové zmeny. Po novom ho budú realizovať samotní učitelia a riaditelia z praxe v regionálnych centrách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %