Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.07.2019 06:05

Hody ponúknu dychovky, blší trh i športovo-oddychové popoludnie


Ilustračná snímka


Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody ponúknu 17. a 18. augusta prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť. Informovala o tom Frederika Šnircová z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.


Súčasťou Prievidzských hodov bude po prvý raz Prievidzský rínok, ktorý 17. augusta na Námestí slobody ponúkne regionálne produkty i vystúpenia folklórnych skupín z Novák, Chrenovca-Brusna, Kanianky, Čavoja a Podpoľania, detskej ľudovej hudby z Nitrianskeho Rudna i speváckych skupín z Malej Lehôtky a Prievidze. V tento deň sa uskutoční i 26. ročník Stretnutia členov Klubu rodákov hornej Nitry.       

Druhý deň hodov - 18. august bude patriť blšiemu trhu na námestí a prehliadke dychových hudieb zakončenej tanečnou zábavou. V programe sa predstavia dychové hudby z Bojníc, Nadlíc a Lančára.      

Už tradičný program na hody pripravila prievidzská farnosť. Prievidzská púť k Nanebovzatej Panne Márii sa uskutoční 17. augusta a jej súčasťou budú vešpery, sprievod z farského kostola na Mariánsky vŕšok, sväté omše a vystúpenie speváčky Janais. Sväté omše, posvätný ruženec a športovo-oddychové popoludnie v areáli strednej odbornej školy pripravila farnosť na 18. augusta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
MV SR podporí svojpomocnú výstavbu obydlí prostredníctvom mikropôžičiek
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) poskytne 13,5 milióna eur na finančné nástroje pre svojpomocnú výstavbu obydlí a podporu sociálnych podnikov.
viac
13.08.2018
Hody po prvý raz ponúknu i festival pre mladých
Nasledujúci víkend (18. 8. - 19. 8.) bude v Prievidzi patriť hodovaniu. Podujatie ponúkne po prvý raz i novinku v podobe festivalu pre mladých pod názvom Square fest, tradičný program ponúkne zase prievidzská farnosť.
viac
08.08.2022
Hody ponúknu blší trh, dychovku i púť k Nanebovzatej Panne Márii
Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody 13. a 14. augusta ponúknu prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť.
viac
27.07.2023
Počas hodov si pripomenú i výročie mesta a hasičov
Program Prievidzských hodov pripomenie tento rok 910 rokov od prvej písomnej zmienky o meste, 640. výročie udelenia mestských privilégií i 100 rokov od založenia Okresnej hasičskej jednoty č. 4. Podujatie sa uskutoční 12. a 13. augusta. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %