Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.05.2023 11:40

Historickú budovu radnice v Dolnom Kubíne chcú rekonštruovať, hľadajú firmu


Snímka zdroj: (Mesto Dolný Kubín).


Dolnokubínska radnica vyhlásila súťaž na zhotoviteľa rekonštrukcie historickej budovy mestského úradu. Predpokladaná hodnota zákazky je 838 000 eur bez DPH. Firmy môžu ponuky posielať do pondelka 5. júna cez vestník Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).


"Snažíme sa pre mesto získať čo najvýhodnejšiu ponuku. Firmu hľadáme elektronicky cez vestník ÚVO, aby sa do súťaže mohol zapojiť čo najväčší počet záujemcov. Súťažné ponuky budú môcť firmy taktiež zadávať elektronicky cez ÚVO, aby nemohlo dôjsť k žiadnej manipulácii pri výbere víťaza," povedal primátor Ján Prílepok.

Šéf dolnokubínskej radnice uviedol, že samospráva bude veľkú rekonštrukciu robiť len v prípade úspešnosti projektu. Prostriedky na ňu chcú získať z plánu obnovy. "Predpokladáme, že celková spoluúčasť mesta bude približne len do desiatich percent," ozrejmil Prílepok s tým, že aktivity, súvisiace so znižovaním energetickej náročnosti budovy, sú preplácané v plnej výške.

Súčasťou zákazky bude odstránenie stavebno-technických porúch na fasáde, streche a krove. Urobia nové vonkajšie výplne otvorov, zníži sa energetická náročnosť vykurovania a osvetlenia novými LED svietidlami. Na budove osadia fotovoltaické panely, objekt sprístupnia pre osoby so zmenenou schopnosťou pohybu a orientácie. Začiatok prác bude závisieť od úspešného ukončenia verejnej súťaže a schválenia žiadosti o finančné prostriedky. Stavebné práce sú naplánované na 12 mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2018
Druhú najväčšiu MŠ v meste rekonštruujú, dostane nové kúrenie aj fasádu
Kompletnou rekonštrukciou rozvodov kúrenia prechádzajú v týchto dňoch obe budovy dolnokubínskej Materskej školy (MŠ) Na Sihoti, kde mesto realizuje jednu zo svojich tohtoročných investičných akcií.
viac
20.06.2019
Milovníci umeleckého prednesu súťažia na 65. Hviezdoslavovom Kubíne
Milovníci umeleckého prednesu poézie a prózy z celého Slovenska v týchto dňoch súťažia v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Dolnom Kubíne na jubilejnom 65. ročníku celoštátnej recitačnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín.
viac
23.08.2019
O titul Kráľa severu zabojuje 57 súťažiacich
Tretiemu ročníku silovo-vytrvalostnej súťaže King of the North (Kráľ severu) bude patriť najbližšia sobota (24. 8.) v Dolnom Kubíne. Sily si príde zmerať 57 súťažiacich z Poľska, Českej republiky a Slovenska.
viac
11.08.2023
Mesto zopakuje súťaž na rekonštrukciu historickej radnice
Dolnokubínska samospráva zopakuje súťaž na výber zhotoviteľa rekonštrukcie historickej radnice, pretože pôvodne prihlásení uchádzači nesplnili podmienky účasti v súťaži. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %