Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.07.2020 03:00

Herne budú musieť byť v rozostupoch najmenej dvesto metrov


Ilustračná snímka: (tasr).


Od 17. júla nadobudne platnosť nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o hazardných hrách na území mesta Trnava. Schválili ho poslanci mestského zastupiteľstva na júnovej schôdzi.


V jeho zmysle nesmú byť herne umiestnené pri školách a  „rozostup“ medzi herňami musí byť najmenej 200 metrov.

Účelom VZN je vo verejnom záujme obmedziť riziká vyplývajúce z prevádzkovania hazardných hier a účasti na nich, a vytvoriť podmienky na ochranu pri ich prevádzkovaní. Okrem škôl a školských zariadení tak herňa nemôže byť otvorená v menej ako dvestometrovej blízkosti ani pri zariadení sociálnych služieb pre deti a mládež, ubytovni mládeže i zariadení pre liečbu nelátkových závislostí. Týka sa to herní s novými licenciami, licencie získané pred nadobudnutím platnosti VZN budú platné do ich exspirácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2016
Poprad chce zrušiť hazardné hry v meste, uvažuje sa aj o petícii
Vedenie Popradu začalo opäť hovoriť o probléme s hazardnými hrami v meste. V tejto súvislosti sa začala skloňovať aj možná petícia. Napriek tomu, že príjem financií do mestského rozpočtu za prevádzkovanie hazardných hier na jeho území predstavuje ročne 486 000 eur, mesto uvažuje o ich zrušení.
viac
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
14.11.2019
ZŠ a MŠ v Novom Meste dostanú budúci rok viac o minimálne 333-tis. eur
Základné a materské školy v bratislavskom Novom Meste dostanú budúci rok viac peňazí. Samospráva im totiž zvyšuje dotáciu na prevádzku a mzdy o minimálne 333-tis eur.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %