Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.10.2019 04:20

Mesto bude regulovať umiestňovanie nových herní


Ilustračná snímka, zdroj: zilinak.sk


Poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili úpravu pravidiel pre vznik ďalších herní na území mesta.


V snahe vytvárať optimálne podmienky pre spokojný život občanov, tak využili legitímnu možnosť, ktorú im po novom dáva zákon o hazardných hrách.

Podľa aktuálneho všeobecne záväzného nariadenia mesta nesmú byť prevádzky hazardných hier umiestnené vo vzdialenosti menej ako 200 metrov od školy, školského zariadenia, zariadenia sociálnych služieb pre deti a mládež, zariadenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zariadenia pre liečbu nelátkových závislostí a ubytovne mládeže. Herňa zároveň nesmie vzniknúť vo vzdialenosti menej ako 200 metrov od inej herne.

Opatrenia boli vytvorené v snahe znížiť príležitosti obyvateľov k hazardným hrám s dôrazom na osoby mladšie ako 18 rokov. „Práve táto skupina ľudí sa vo všeobecnosti považuje za najľahšie ovplyvniteľnú skupinu obyvateľstva, preto jej treba venovať zvýšenú pozornosť a ochranu,“ vysvetlil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Nové pravidlá sa vzťahujú aj na herne, ktoré už sú umiestnené na území mesta Žilina, v prípade, ak sa rozhodnú opätovne žiadať o licenciu na prevádzkovanie. Poslanecký zbor rozhodol aj o zákaze hazardných hier počas vybraných štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja v roku 2020. Konkrétne ide o dátumy: 1. január, 6. január, 13. apríl, 1. máj, 8. máj, 5. júl, 29. august, 1. september, 15. september, 1. november, 17. november a 26. december.

Autor: Vladimír Miškovčík, hovorca mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2016
Poprad chce zrušiť hazardné hry v meste, uvažuje sa aj o petícii
Vedenie Popradu začalo opäť hovoriť o probléme s hazardnými hrami v meste. V tejto súvislosti sa začala skloňovať aj možná petícia. Napriek tomu, že príjem financií do mestského rozpočtu za prevádzkovanie hazardných hier na jeho území predstavuje ročne 486 000 eur, mesto uvažuje o ich zrušení.
viac
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
03.01.2020
Petržalka mení systém poskytovania dotácií
Na decembrovom zastupiteľstve schválili petržalskí poslanci zmenu pravidiel poskytovania dotácií, na ktoré v novom roku vyčlenili v rozpočte 100-tis. eur.
viac
08.07.2020
Herne budú musieť byť v rozostupoch najmenej dvesto metrov
Od 17. júla nadobudne platnosť nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o hazardných hrách na území mesta Trnava. Schválili ho poslanci mestského zastupiteľstva na júnovej schôdzi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %