Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.03.2023 09:30

Futbalový štadión zaradili do športovej infraštruktúry národného významu


Snímka zdroj: (Mesto Prešov).


Mesto Prešov je bližšie k výstavbe Futbal Tatran Arény (FTA). Fond na podporu športu (FNPŠ) počas zasadnutia správnej rady schválil zaradenie prešovského futbalového štadióna do športovej infraštruktúry národného významu. Informuje o tom mesto na svojom webe.


"Ide o veľmi dôležitý krok, ktorý nás posunul bližšie k výstavbe a plnému finančnému krytiu výstavby štadióna," uviedol prešovský primátor František Oľha. Ako uviedol koncom februára, zaradenie FTA do športovej infraštruktúry národného významu umožní získanie dotácie z FNPŠ.

Výstavba štadióna by mala byť financovaná zo štyroch zdrojov. Sumou 7,14 milióna eur prispeje mesto a Prešovský samosprávny kraj, čo už vo februári schválili mestskí i krajskí poslanci. Sumu 2,4 milióna eur má dať Slovenský futbalový zväz a zvyšok má ísť z FNPŠ.

Štadión má postaviť spoločnosť AVA-stav, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Stavbu má realizovať v dvoch etapách za celkovú sumu 21,21 milióna eur bez DPH. S kapacitou takmer 6500 miest má spĺňať kritériá UEFA tretej kategórie. Rovnako má byť jedným z dejísk majstrovstiev Európy vo futbale hráčov do 21 rokov v roku 2025.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2020
Prešov už pozná víťaza VO na výstavbu futbalového štadióna
Mesto Prešov je o krok bližšie k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna FUTBAL TATRAN ARÉNA je spoločnosť AVA-stav, s. r. o.
viac
03.02.2023
Zmluvu so zhotoviteľom na výstavbu Tatran arény schválila mestská rada
Mestská rada v Prešove jednohlasne podporila návrh zmluvy so zhotoviteľom na výstavbu Futbal Tatran arény v Prešove.
viac
01.06.2023
S výstavbou Futbal Tatran Arény sa podľa mesta začne už čoskoro
S výstavbou Futbal Tatran Arény sa podľa mesta začne už čoskoro. V Centrálnom registri zmlúv (CRZ) bola v stredu zverejnená zmluva na výstavbu futbalového štadióna v meste Prešov. Harmonogram prác by mal byť podľa hovorkyne mesta Prešov Terézie Rácovej otázkou niekoľkých týždňov.
viac
16.06.2023
FNPŠ schválil mestu dotáciu na výstavbu futbalového štadióna
Správna rada Fondu na podporu športu (FNPŠ) schválila mestu Prešov dotáciu vo výške viac ako 4,8 milióna eur na financovanie futbalového štadióna Futbal Tatran Aréna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %