Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.06.2023 02:25

FNPŠ schválil mestu dotáciu na výstavbu futbalového štadióna


FNPŠ.


Správna rada Fondu na podporu športu (FNPŠ) schválila mestu Prešov dotáciu vo výške viac ako 4,8 milióna eur na financovanie futbalového štadióna Futbal Tatran Aréna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.


"Na základe tejto dotácie má mesto Prešov plné finančné krytie na výstavbu, a to podľa vysúťaženej ponuky zhotoviteľa, ktorý má do konca tohto týždňa predložiť harmonogram prác a termín prevzatia staveniska," uviedla Rácová.

Na financovaní výstavby futbalového štadióna sa podieľa mesto Prešov sumou 7,14 milióna eur. Rovnakou sumou Prešovský samosprávny kraj, ďalej 2,4 miliónmi eur Slovenský futbalový zväz a spomenutou sumou FNŠP.

Štadión má postaviť spoločnosť AVA-stav, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Stavbu má realizovať v dvoch etapách za celkovú sumu 21,21 milióna eur bez DPH. Štadión s kapacitou takmer 6500 miest má spĺňať kritériá UEFA tretej kategórie. Má byť jedným z dejísk ME futbalistov do 21 rokov v roku 2025.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2020
Končiaci sa rok bol pre Prešov podľa primátorky jedným z najnáročnejších
Jedným z najnáročnejších v jeho novodobej histórii bol pre mesto Prešov končiaci sa rok 2020. Skonštatovala to primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
viac
25.01.2023
Prešov pozná víťaza verejného obstarávania na výstavbu futbalového štadióna
Mesto Prešov sa priblížilo k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna Futbal Tatran Aréna je spoločnosť AVA-stav.
viac
03.02.2023
Zmluvu so zhotoviteľom na výstavbu Tatran arény schválila mestská rada
Mestská rada v Prešove jednohlasne podporila návrh zmluvy so zhotoviteľom na výstavbu Futbal Tatran arény v Prešove.
viac
14.03.2023
Futbalový štadión zaradili do športovej infraštruktúry národného významu
Mesto Prešov je bližšie k výstavbe Futbal Tatran Arény (FTA). Fond na podporu športu (FNPŠ) počas zasadnutia správnej rady schválil zaradenie prešovského futbalového štadióna do športovej infraštruktúry národného významu. Informuje o tom mesto na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %