Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
01.06.2023 11:40

S výstavbou Futbal Tatran Arény sa podľa mesta začne už čoskoro


Vizualizácia zdroj: (Mesto Prešov).


S výstavbou Futbal Tatran Arény sa podľa mesta začne už čoskoro. V Centrálnom registri zmlúv (CRZ) bola v stredu zverejnená zmluva na výstavbu futbalového štadióna v meste Prešov. Harmonogram prác by mal byť podľa hovorkyne mesta Prešov Terézie Rácovej otázkou niekoľkých týždňov.


Zmluvu, ktorá bude účinná od 1. júna 2023, uzavreli spoločnosť Futbal Tatran Aréna, s. r. o., a zhotoviteľ diela, spoločnosť AVA-stav, s. r. o.

"Minulý týždeň zároveň mesto Prešov dostalo súhlasné stanovisko od Protimonopolného úradu (PMÚ) SR týkajúce sa financovania tohto projektu s vyhlásením, že nejde o nedovolenú štátnu pomoc. Rovnaké stanovisko bolo doručené Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK), Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ) a Fondu na podporu športu (FNPŠ)," povedala Rácová.

Mesto Prešov podľa jej slov aktuálne rokuje o prevzatí staveniska a o termíne začiatku výstavby.

"V zmysle toho, že zmluva je po zverejnení platná, očakávame od spoločnosti AVA-stav, že nám v najbližších dňoch a týždňoch predloží harmonogram prác, na ktorý bude nadväzovať aj harmonogram čerpania jednotlivých finančných zdrojov. Po schválení tohto harmonogramu a odovzdaní staveniska sa začne s výstavbou. Cieľom mesta Prešov a spoločnosti AVA-stav je zároveň dodržať zmluvné podmienky, a teda o 18 mesiacov ukončiť výstavbu futbalového štadióna," doplnila Rácová.

Termín realizácie je platný na základe memoranda medzi mestom Prešov a SFZ, ktoré Prešov ustanovuje ako miesto konania Majstrovstiev Európy U21 vo futbale v roku 2025.

"V tomto smere bude taktiež dôležité rokovanie správnej rady FNPŠ, v rámci ktorého by malo dôjsť k schváleniu dotácie v zmysle stanoviska PMÚ SR vo výške približne 4,8 milióna eur. V prípade, že FNPŠ schváli túto dotáciu, spoločnosť Futbal Tatran Aréna, ktorá je staviteľom a investorom celého projektu, bude mať zabezpečené finančné krytie na celú stavbu," dodala Rácová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2018
Prešov bude mať novú modernú futbalovú arénu
Do futbalového štadióna najstaršieho klubu na Slovensku sa 29. januára zahryzli búracie stroje. Nový štadión poskytne 6920 miest na sedenie, kabínky pre televízne štáby, kaplnku či rozcvičovne.
viac
03.02.2023
Zmluvu so zhotoviteľom na výstavbu Tatran arény schválila mestská rada
Mestská rada v Prešove jednohlasne podporila návrh zmluvy so zhotoviteľom na výstavbu Futbal Tatran arény v Prešove.
viac
14.03.2023
Futbalový štadión zaradili do športovej infraštruktúry národného významu
Mesto Prešov je bližšie k výstavbe Futbal Tatran Arény (FTA). Fond na podporu športu (FNPŠ) počas zasadnutia správnej rady schválil zaradenie prešovského futbalového štadióna do športovej infraštruktúry národného významu. Informuje o tom mesto na svojom webe.
viac
16.06.2023
FNPŠ schválil mestu dotáciu na výstavbu futbalového štadióna
Správna rada Fondu na podporu športu (FNPŠ) schválila mestu Prešov dotáciu vo výške viac ako 4,8 milióna eur na financovanie futbalového štadióna Futbal Tatran Aréna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %