Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.02.2018 08:13

Prešov bude mať novú modernú futbalovú arénu


Vizuál nového štadióna.


Do futbalového štadióna najstaršieho klubu na Slovensku sa 29. januára zahryzli búracie stroje. Nový štadión poskytne 6920 miest na sedenie, kabínky pre televízne štáby, kaplnku či rozcvičovne.


Nahradí ho nová moderná futbalová aréna, ktorá by mala byť postavená v druhej polovici budúceho roka. Okrem novej hracej plochy poskytne moderné zázemie pre kluby a naplní kritéria Európskej futbalovej únie (UEFA).

„Bagre sú tu, nový futbalový štadión sa stáva realitou,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová pri začatí búrania prešovského futbalového štadióna. „Prešovský samosprávny kraj má byť katalyzátorom jednotlivých miest, verím, že túto investíciu dotiahneme do úspešného konca,“ doplnil predseda PSK Milan Majerský.

Výstavba nového futbalového stánku je združenou investíciou mesta Prešov a Prešovského samosprávneho kraja. Obe samosprávy sa v zmluve o spolupráci zaviazali poskytnúť na výstavbu štadióna investície po 1,085 mil. eur, ďalších 2,4 mil. eur poskytne zo štátnej dotácie Slovenský futbalový zväz (SFZ), mesto prispelo aj pozemkami, predbežné celkové náklady sa odhadujú na 6 - 7 mil. eur. „Do mesiaca by mala byť hotová realizačná projektová dokumentácia, na základe ktorej budeme vedieť presne, koľko štadión bude stáť,“ uviedla prešovská primátorka.

Búracie práce by mali byť ukončené do troch mesiacov. „Nový štadión spĺňa tretiu kategóriu UEFA, je to štadión, na ktorom sa budú môcť hrať aj medzištátne zápasy,“ vysvetlil Artúr Benes, konateľ spoločnosti Futbal Tatran aréna, ktorá výstavbu nového štadióna zastrešuje. Ako doplnil, nový štadión poskytne 6920 miest na sedenie, kabínky pre TV štáby, kaplnku či rozcvičovne. „Pri búraní sa vyberie celý betónový ovál, odstránené budú nehnuteľnosti na B ploche, zachováva sa zatiaľ oplotenie, ktoré bude slúžiť ako oplotenie staveniska,“ dodal A. Benes.

Slovenský futbalový zväz vyčlenil na výstavbu 22 futbalových štadiónov na Slovensku sumu 84 mil. eur. „Sme radi, že Prešov začal s výstavbou nového štadióna a verím, že termíny, ktoré boli povedané, budú platiť,“ zdôraznil podpredseda Východoslovenského futbalového zväzu Jozef Križalkovič.

Výstavba nového štadióna by sa mala začať v júni a trvať by mala do druhej polovice budúceho roka.

Obecné noviny č. 5-6/2018

Autor: (vkg)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Začali sa práce na Košickej futbalovej aréne
Dnes (30. 5.) o 9. hodine prebehlo odovzdanie a prevzatie staveniska stavby „Košická futbalová aréna – príprava územia".
viac
03.07.2020
Medzi Prešovom a Starou Ľubovňou bude premávať mimoriadny vlakový spoj
Na trase Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa bude premávať mimoriadny vlakový spoj. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypraví počas leta štyridsaťštyri mimoriadnych vlakových spojení na desiatich linkách.
viac
14.11.2020
Prešov už pozná víťaza VO na výstavbu futbalového štadióna
Mesto Prešov je o krok bližšie k výstavbe nového futbalového štadióna. Víťazom verejného obstarávania na výstavbu štadióna FUTBAL TATRAN ARÉNA je spoločnosť AVA-stav, s. r. o.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %