Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
26.09.2024 02:05

Fond malých projektov rozdelí na cezhraničné podujatia 1,45 milióna eur


Ilustračný banner


Podujatia, ako dni samospráv, mládežnícke a umelecké festivaly, kultúrne alebo športové akcie, odborné konferencie či detské tábory, môžu získať finančnú podporu z Fondu malých projektov.


Program na podporu cezhraničných aktivít, ktoré budujú maďarsko-slovenské partnerstvá a prinášajú hodnotu miestnym komunitám, otvoril v aktuálnom programovom období svoju druhú výzvu. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK).         

Žiadať o finančnú podporu môžu inštitúcie z Košického a Banskobystrického kraja, ktoré našli partnera v jednej zo štyroch prihraničných maďarských žúp. Ide o samosprávy a ich inštitúcie, neziskové organizácie, vzdelávacie a výskumné inštitúcie, cirkvi, európske zoskupenia územnej spolupráce, štátne orgány a inštitúcie pre ochranu záujmov. Jeden projekt má šancu získať až viac ako 63.000 eur. Termín uzávierky je 15. októbra o 15.00 h.         

Aktuálnu výzvu vyhlásilo Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Via Carpatia v rámci operačného programu Interreg VI-A Maďarsko - Slovensko. "Na oko sa môže zdať, že tento fond podporuje malé projekty, ale až keď sa na nich naozaj zúčastníte zistíte, aký význam majú pre budovanie komunity. Rozvíjajú prihraničné regióny a posilňujú partnerstvá na slovenskej aj maďarskej strane," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.         

Suma 1,45 milióna eur bola alokovaná aj v prvej výzve nového programového obdobia, do ktorej sa vlani na jeseň prihlásilo 198 projektových žiadostí, Košický kraj mal najväčšie zastúpenie. Úspešných bolo 48 slovensko-maďarských projektov.         

"Sme veľmi radi, že v rámci prvej výzvy sme mohli podporiť jedinečné a inovatívne podujatia, akými sú napríklad 330. výročie sobáša Šarloty Amálie a Františka II. Rákocziho, športové podujatie v nádhernom prostredí kaštieľa Betliar The Race Woman či odbornú konferenciu CyberOsveta - Obrana proti dezinformáciám a online nebezpečenstvám," povedala riaditeľka EZÚS Via Carpatia Julianna Máté.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
30.03.2020
Holíč sa uchádza o finančný príspevok z fondov malých projektov
Mesto Holíč sa uchádza o nenávratný finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov programu Interreg V-A SK–CZ 2014 - 2020 vo výzve, ktorá bola vyhlásená Regiónom Bílé Karpaty. Odhlasovali to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
12.01.2021
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu uchádzači získať až 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu ešte tento mesiac žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
18.08.2021
Fond malých projektov podporí kúpu defibrilátorov aj cezhraničné tábory
Takmer 1,2 milióna eur si rozdelí celkovo 22 cezhraničných projektov, ktoré sa uchádzali o príspevok z Fondu malých projektov. Informuje o tom Košický samosprávny kraj (KSK) na svojej webovej stránke s tým, že na oboch stranách majú zlepšiť kvalitu života v pohraničných oblastiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %