Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.11.2019 08:00

Folklórny festival Východná získal ocenenie CIOFF International Festival


Prezidentka Slovenskej národnej sekcie CIOFF Katarína Babčáková a členka výboru, delegátka Agáta Krausová na prelome októbra a novembra zastupovali Slovensko na 49. svetovom kongrese Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels v čilskom Santiagu. Pre Folklórny festival Východná získali prestížne označenie CIOFF® International Festival.


Folklórny festival Východná sa bude v roku 2020 niesť v duchu prestížneho medzinárodného ocenenia CIOFF International Festival. Získal ho na 49. svetovom kongrese Medzinárodnej rady organizátorov folklórnych festivalov a ľudového umenia (CIOFF).


Kongres sa konal na prelome októbra a novembra v čilskom Santiagu. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra (NOC) v Bratislave Alexandra Žilavá.       

Doplnila, že Slovensko na kongrese zastupovali prezidentka Slovenskej národnej sekcie CIOFF Katarína Babčáková a členka výboru Agáta Krausová. "Slovenská národná sekcia na kongrese Medzinárodnej rady organizátorov folklórnych festivalov a ľudového umenia UNESCO predstavila výsledky práce počas svojej len niečo vyše ročnej existencie v oblasti sprostredkúvania výmen folklórnych kolektívov v medzinárodnom kontexte. A ďalšie zámery rozšírenia svojho pôsobenia i v oblasti vzdelávacej a publikačnej činnosti v prostredí folklórneho hnutia," uviedla Žilavá.       

"Prezidentka Severoeurópskeho a stredoeurópskeho sektora Suzanne Kramer z Luxemburska označila tieto systematické aktivity za príkladný spôsob napĺňania cieľov prestížnej mimovládnej organizácie, ktorá združuje 103 krajín celého sveta," dodala vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti NOC.       

Folklórny festival Východná organizuje NOC, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2022
Folklórny festival Východná sa uskutoční na prelome júna a júla
Folklórny festival Východná (FFV) 2022 sa bude konať od 29. júna do 3. júla. Symbolom tohtoročného festivalu budú letokruhy. Informovala o tom Alexandra Žilavá z Národného osvetového centra (NOC).
viac
06.06.2023
Folklórny festival Východná bude tento rok trvať tri dni
Folklórny festival Východná sa tento rok uskutoční v termíne od 30. júna do 2. júla. Návštevníci počas neho uvidia celovečerné programy, predstavia sa víťazi celoštátnych súťaží a pripravené sú aj vzdelávacie programy pre deti a dospelých.
viac
30.06.2023
Folklórny festival Východná ponúkne celovečerné aj vzdelávacie programy
Celovečerné programy, víťazov celoštátnych súťaží aj vzdelávacie programy pre deti a dospelých pripravili organizátori pre návštevníkov tohtoročného Folklórneho festivalu Východná. Podujatie sa začína v piatok a potrvá do nedele 2. júla.
viac
10.10.2023
Festival Biela noc prilákal do nočného mesta 60-tis. ľudí
Tohtoročný festival súčasného umenia Biela noc v Košiciach, ktorý trval od piatka (6. 10.) do nedele (8. 10.), mal odhadovanú návštevnosť 60.000 ľudí. Informovali o tom organizátori s tým, že návštevnosť prekonala ich očakávania a vrátila sa na úroveň spred pandémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %