Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.02.2020 08:15

Folkloristi pomáhajú deťom získať peniaze na liečbu


Na snímke vystúpenie folklórneho súboru Technik počas benefičného podujatia Folklór lieči v Dome umenia Piešťany 23. februára 2020. Snímka zdroj: (tasr).


Šestica folklórnych súborov z rôznych kútov Slovenska sa v nedeľu podvečer stretla na spoločnom vystúpení v Dome umenia Piešťany. Hlavným cieľom benefičného podujatia Folklór lieči bolo získanie financií na liečbu chorých detí.


„Výťažok z vystúpenia poputuje na liečbu dvoch bračekov, šesťročného Matiasa a päťročného Tobiasa a tiež pre deti z Ligy proti reumatizmu na Slovensku,“ informovali organizátori.

V programe sa predstavili folklórne súbory Slnečnica, Žito, Zobor, Šumiačan, Vysokoškolský umelecký súbor Technik a Trombitáši Štefánikovci. Okrem nich na pódiu vystúpili aj individuálni ľudoví umelci, ktorí v rámci projektu s názvom Folklór – duša Slovenska cestujú po celom Slovensku.

Benefičné podujatie prišla podporiť aj ministerka kultúry Ľubica Laššáková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Trebišovský majáles
Mesto Trebišov zorganizovalo kultúrno-spoločenské stretnutie pri príležitosti osláv Sviatku práce. Atmosféra dvojdňového podujatia sa niesla, ako každý rok, v ľudovom duchu. 
viac
03.12.2017
Kúpou obrazu podporíte hendikepovaných ľudí a ľudí v tiesni
Mesto Žilina v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou Darte pripravilo výnimočnú Vianočnú benefičnú aukciu výtvarného umenia s výťažkom pre ťažko skúšané mamičky a deti žijúce v žilinskom zariadení LÚČ. Aukcia sa uskutoční pod patronátom primátora mesta Žilina Igora Chomu.
viac
30.07.2019
Na folklórnej hrude vystúpi vyše 700 účinkujúcich, najmä z Podpoľania
S viac ako 700 účinkujúcimi, ktorých prevažnú časť tvoria podpolianske folklórne súbory a sólisti, sa už o necelé dva týždne uskutoční v Očovej v okrese Zvolen 16. ročník podujatia Očovská folklórna hruda.
viac
13.08.2019
Levický okres bude v septembri patriť folklóru
Folklórne hudobné i tanečné súbory so stovkami účinkujúcich predstavia svoje umenie na 12. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme 2019. Podujatie sa bude tradične konať v rôznych obciach Levického okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %