Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.04.2020 07:30

Dvesto nových okien


Snímka zdroj: (FNsP Žilina).


V hlavnej budove polikliniky a v budove detskej polikliniky dokončila Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline výmenu 196 starých okien.


Nové plastové okná spolu so žalúziami osadili robotníci v ambulanciách, kanceláriách, sociálnych zariadeniach a detských čakárňach v priebehu necelých dvoch mesiacov aj v obmedzených podmienkach prijatých z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19.

„Investíciu sme zazmluvnili a začali realizovať ešte pred vypuknutím pandémie, vzhľadom na rozbehnuté práce a nakúpený materiál bolo preto naším cieľom napriek prísnejším bezpečnostným opatreniam výmenu okien dokončiť. Som rád, že sa nám to podarilo a ďalšie dve stovky starých okien sú už minulosťou, vďaka čomu môžu zdravotníci i administratívni zamestnanci pracovať v lepších podmienkach,“ informoval generálny riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Stalmašek. Pôvodné okná boli podľa neho už vo veľmi zlom stave, nemali potrebné izolačné vlastnosti, čo sa odrážalo nielen v zníženom komforte, no taktiež na zvýšených energetických nákladoch. „V zime okná prefukovali, čo znamená, že nám z ambulancií a kancelárií zbytočne unikalo teplo von a naopak v lete tu zas bolo tepla až príliš. Výmena okien bola veľmi dôležitá i v čakárňach detskej polikliniky, kde sedia rodičia s úplne najmenšími, častokrát len niekoľkotýždňovými, bábätkami a deťmi, ktoré už prichádzajú so zdravotnými problémami. Prostredie, v ktorom na vyšetrenie čakajú, je pre nich rovnako dôležité,“ doplnil I. Stalmašek.

Podľa vedúceho oddelenia hospodárskych činností žilinskej nemocnice Pavla Záňa výmenou prešlo 47 okien v detskej poliklinike a až 149 v hlavnej budove polikliniky. „Vymenené okná spĺňajú všetky požiadavky podľa príslušných noriem a vyhlášok. Okná sú šesťkomorové s izolačným trojsklom a na všetkých sú už namontované nové žalúzie. V detskej poliklinike boli zrealizované i menšie stavebné úpravy vrátane obnovy vnútorných parapetov,“ priblížil P. Záň s tým, že práce prebiehali podľa možností v pracovných dňoch a cez víkendy tak, aby nedošlo k obmedzeniu prevádzky ambulancií lekárov.

Generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek tiež uviedol, že na rekonštrukcii v upravenom režime sa podieľali okrem robotníkov z externej spoločnosti tiež priamo zamestnanci nemocnice. „Aj v nedeľu nastúpili vždy po skončení stavebných prác naše upratovačky a postarali sa o to, aby boli ambulancie alebo kancelárie čisté a pripravené na začiatok pracovného týždňa. V rámci sťaženej situácie, kedy sa nám v posledných týždňoch, napríklad i z dôvodu čerpania OČR, znížil počet dostupných pracovníkov, pomáhal každý, kto mohol, za čo sa chcem všetkým úprimne poďakovať,“ uzavrel I. Stalmašek.

Autor: (Lenka ZÁTEKOVÁ, hovorkyňa FNsP Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
SLK pripravila model na diferencované odmeňovanie lekárov počas pandémie
Slovenská lekárska komora (SLK) pripravila návrh na diferencované odmeňovanie pre tých lekárov, ktorí nezatvorili svoje ambulancie počas pandémie nového koronavírusu.
viac
15.08.2020
BSK vymieňa okná na historických budovách stredných škôl
Výmena okien historických budov v centre Bratislavy, v ktorých sídlia stredné školy Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), neuberie z dobového vzhľadu.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
17.03.2022
„Zoška“ má kompletne vymenené všetky okná
Novými oknami, ktoré sú tradičnými stolárskymi výrobkami z masívneho dreva a dôslednou kópiou tých pôvodných, sa môže pýšiť župná Stredná priemyselná škola elektrotechnická (SPŠE) na Zochovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %