Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.12.2016 11:35

Dva nové portály radnice sú vianočným darčekom pre občanov


Úvodná stránka portálu egov.trnava.sk.


Dva nové špecializované portály, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť a otvorenosť samosprávy, zavádza mesto Trnava ako vianočný darček pre svojich obyvateľov.


Portály egov.trnava.sk a webgis.trnava.sk môžu od dnešného dňa využívať na zjednodušenie prístupu k informáciám, spravuje ich spoločnosť TT-IT, ktorú vlastní radnica.      

Egov.trnava.sk súvisí s hospodárením mesta. Občania na stránke nájdu všetky objednávky, zmluvy, faktúry, tiež údaje o mestskom rozpočte, verejnom obstarávaní, ale aj rozličné zaujímavosti o demografii ako počet občanov rozdelených podľa veku, dňa narodenia, mena či podľa ulíc. Stránka je rozdelená na verejnú sekciu, ktorá obsahuje okrem iného údaje o administratívnom členení mesta, informácie o samospráve, zasadaniach a uzneseniach, stave schváleného rozpočtu mesta, a na privátnu sekciu. V tej si prihlásení občania môžu vyhľadať údaje a záväzky viažuce sa k ich osobe, evidované na mestskom úrade. Hlavnou myšlienkou je zefektívnenie komunikácie medzi mestským úradom a občanmi, umožniť Trnavčanom vybaviť vybrané agendy z pohodlia domova.      

Druhým portálom je webgis.trnava.sk (skratka GIS znamená Grafický informačný systém). Spracúva dáta z rozličných oblastí života, ktoré zobrazuje v grafickej podobe. Okrem iného obsahuje prehľadové mapy a ortofotomapy, ktoré sú presnejšie než bežne dostupné komerčné letecké mapy. Sú tam i mapy z rokov 2001, 2012 a 2015, dokonca aj z roku 1938. Informácie sa dajú zobrazovať v tzv. vrstvách, možno si napríklad prezrieť adresy, na ktorých sú v meste evidované psy, alebo aj cyklochodníky, zastávky mestskej autobusovej dopravy, materské školy, zariadenia pre seniorov, bezbariérové budovy či priechody pre chodcov a ďalšie. Informuje o tom webová stránka mesta Trnava.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2019
Staré Mesto spustilo novú aplikáciu na lepšiu komunikáciu s občanmi
Aktuálne novinky z diania v mestskej časti, dôležité informácie pre obyvateľov i program kultúrnych akcií, aj to prináša nová aplikácia Staré Mesto. Ide o ďalší krok na zlepšenie komunikácie samosprávy voči občanom a zlepšenie informovanosti o práci starostky, poslancov a celého úradu.
viac
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %