Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.04.2022 01:45

Dobrý trh sa v sobotu vráti na Panenskú ulicu


Ilustračná snímka, zdroj: punkt.sk


Panenská ulica v Bratislave sa v sobotu opäť premení na kaviareň, divadlo, výstavnú sálu, detskú herňu i šapitó. Po dvoch rokoch sa na ňu vráti podujatie Dobrý trh. Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program.


Téma podujatia Dobré vzťahy - dobrá klíma má podľa organizátorov pripomenúť, že príjemne žiť môžeme tam, kde je nám spolu dobre. Po dvoch pandemických rokoch dostanú opäť naživo priestor známi i noví trhovníci. Svoje miesto budú mať produkty pre deti či domácich miláčikov, gastronómia, víno alebo kozmetika. Na Detskom Dobrom trhu ponúknu svoje výrobky tí najmladší trhovníci.         

"Chceme v Bratislave obzvlášť privítať nových susedov, ktorí možno nehovoria po slovensky. Bude preto pripravený aj špeciálny program, kde slová nie sú vôbec potrebné alebo prebehne v ukrajinskom jazyku. Na spoločných koncertoch, dielňach alebo pri hrách bude jednoducho hlavným dorozumievacím jazykom umenie," predstavila program spoluzakladateľka podujatia Illah van Oijen.       

Dobrý trh pokračuje v snahe produkovať čo najmenej odpadu, podľa organizátorov dokáže festival vytriediť 95 percent odpadu. K dispozícii budú opäť kompostovateľné riady či triediace stanice s dobrovoľníkmi a osveta k triedeniu odpadu pod taktovkou mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu.       

Dobrý trh oživuje mestský verejný priestor, podporuje malovýrobcov a kvalitné domáce výrobky a produkty rozmanitých kultúr. Okrem stánkov prináša zážitky vo forme umeleckých inštalácií, koncertov či workshopov pre deti aj dospelých. Koná sa v troch lokalitách v Bratislave na Jakubovom námestí, Panenskej ulici a Námestí SNP.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2019
Na sobotňajšom Dobrom trhu je pripravený celodenný program
Susedské komunity, stánky s produktmi a jedlom, ale aj diskusie o udržateľnosti, inkluzívnych mestách a bezodpadovom životnom štýle čakajú návštevníkov na sobotňajšom (27. 4.) Dobrom trhu na Jakubovom námestí v Bratislave.
viac
31.05.2022
Nezisková organizácia Dobrý dom podporí cez dotácie 24 projektov
Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú založilo bratislavské Staré Mesto, podporí tento rok dotáciami vo výške 32 000 eur celkovo 24 projektov. Vybrala ich hodnotiaca komisia spomedzi 42 žiadateľov.
viac
22.09.2022
Panenská ulica bude opäť patriť Dobrému trhu
Panenská ulica v Bratislave bude jeden deň opäť patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom, domácim výrobkom či rozmanitým kultúram. V sobotu (24. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh.
viac
21.09.2023
Panenská ulica bude na jeden deň opäť patriť Dobrému trhu
Panenská ulica v Bratislave bude opäť jeden deň patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom či domácim výrobkom. V sobotu (23. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %