Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.05.2022 12:35

Nezisková organizácia Dobrý dom podporí cez dotácie 24 projektov


Na archívnej snímke sklad humanitárnej pomoci. Snímka zdroj: (tasr).


Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú založilo bratislavské Staré Mesto, podporí tento rok dotáciami vo výške 32 000 eur celkovo 24 projektov. Vybrala ich hodnotiaca komisia spomedzi 42 žiadateľov.


Pomôcť majú k skvalitneniu života v mestskej časti a týkajú sa oblasti vzdelávania a výchovy, kultúry, voľnočasových aktivít, humanitárnej a sociálnej pomoci či zdravotníctva.

"Podporené aktivity sú silným signálom, že ľudia nestratili v srdci šľachetnosť a snažia sa svojou kreativitou v ťažkých časoch pomôcť druhým," skonštatovala členka hodnotiacej komisie a správnej rady Dobrý dom Barbora Balunová.

Najviac projektov podporených sumou 15 810 eur je z oblasti humanitárnej starostlivosti a sociálnej pomoci, zníženia sociálnej nerovnosti, zdravotníctva a sociálnych služieb. Ide celkovo o desať projektov. Druhú oblasť v poradí podporila nezisková organizácia sumou 10 850 eur, peniaze poputujú do kultúry a voľnočasových aktivít. Štyri projekty podporené sumou 5340 eur sú z oblasti vzdelávania a výchovy.

Výzvu vyhlásila nezisková organizácia na základe finančnej podpory jedného z developerov. Maximálna výška dotácie pre jedného žiadateľa, prípadne na jeden projekt, bola 3000 eur. V rámci výzvy sa nevyžadovalo spolufinancovanie zo strany žiadateľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2020
Máte nápad ako zlepšiť verejný život v Starom Meste
Chcete prispieť k rozvoju našej štvrti? Podporíme vás! Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyhlásila výzvu na udelenie individuálnej dotácie na podporu verejného života v mestskej časti.
viac
22.12.2020
Hlavné mesto podporí kultúru aj v roku 2021
Hlavné mesto Bratislava podporí kultúru aj v budúcom roku. V rámci grantového programu Strategická podpora kultúrnych podujatí vyhlásilo výzvu pre rok 2021, vyčlenených je 130 000 eur.
viac
31.03.2021
Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty
Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.
viac
30.04.2022
Dobrý trh sa v sobotu vráti na Panenskú ulicu
Panenská ulica v Bratislave sa v sobotu opäť premení na kaviareň, divadlo, výstavnú sálu, detskú herňu i šapitó. Po dvoch rokoch sa na ňu vráti podujatie Dobrý trh. Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %