Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.02.2021 09:00

Do uzavretia prvého kola prideľovania dotácií zo Starého Mesta ostáva mesiac


Ilustračná snímka


Ešte tri týždne ostávajú záujemcom o finančnú podporu z dotačnej schémy Starého Mesta na to, aby miestnemu úradu poslali svoj projekt na zlepšenie život a prostredia mestskej časti. Mestská časť môže cez tri dotačné schémy rozdeliť až vyše 100-tisíc eur


Prvé kolo žiadostí sa uzatvára 12. marca 2021. Mestská časť môže pritom rozdeliť na zlepšenie Starého Mesta v rozličných oblastiach až viac ako 100-tisíc eur.

„Zatiaľ sa neprihlásilo veľa žiadateľov, objem peňazí, ktorými môžeme pomôcť zrealizovať zaujímavé projekty, teda ešte stále ostáva vysoký,“ uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove. Ako dodal, keďže po novom je systém posudzovania trojkolový, žiadosť, ktorá neuspeje v prvom kole prideľovania dotácií, nie je stratená, ale má šancu uspieť v ďalších dvoch kolách. „Do ďalších kôl (etáp) sa žiadosti posúvajú automaticky, výnimkou sú prípady, ak žiadosť nespĺňa potrebné podmienky,“ upresnil Števove.

Úpravu systému prideľovania dotácií schválili staromestskí poslanci vlani v decembri. Na základe skúseností z minulého roka sa budú žiadosti o dotácie prijímať a posudzovať v troch kolách (etapách). „Táto zmena zabezpečí, že dotácie budú schválené v čo najkratšom čase. Záujemcovia o finančnú pomoc už teda nebudú musieť čakať celé mesiace, aby zistili, či so žiadosťou uspeli a zrealizovali svoj projekt,“ vysvetlila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Všetky potrebné informácie nájdu záujemcovia na oficiálnej stránke Starého Mesta www.staremesto.sk v sekcii Dotácie.

Tri typy dotácií

Mestská časť ponúka podporu prostredníctvom troch typov dotácií. Cez Individuálne dotácie starostky je možné požiadať o dotácie na podporu všeobecne prospešných služieb a projektov. Maximálna výška podpory je 500 €, celkový objem financií 5 050 €.

Tzv. Malé dotácie sú určené na podporu verejnoprospešných projektov v oblasti kultúry, sociálnej starostlivosti, školstva a športu a životného prostredia v maximálnej výške 500 €. Celkovo však možno rozdeliť až 25 250 €.

Najväčším balíkom peňazí – až 77-tisíc € - disponuje Staromestská dotačná schéma, ktorá podporuje projekty z rovnakých oblastí ako Malé dotácie, no ešte štedrejšie. Maximálna výška podpory je až 5 000 €, pričom na každú oblasť je vyčlenených 14-tisíc €.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2020
Máte nápad ako zlepšiť verejný život v Starom Meste
Chcete prispieť k rozvoju našej štvrti? Podporíme vás! Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyhlásila výzvu na udelenie individuálnej dotácie na podporu verejného života v mestskej časti.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
22.02.2021
Staré Mesto môže cez dotácie prerozdeliť viac ako 100 000 eur
Bratislavské Staré Mesto môže prostredníctvom dotačných schém prerozdeliť viac ako 100 000 eur. Na podanie projektov zostávajú záujemcom ešte tri týždne, prvé kolo žiadostí sa uzatvára 12. marca.
viac
21.10.2021
Staromestské trhy by sa mohli začať 26. novembra, budú však iné
Na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste by sa mohli tohtoročné vianočné trhy konať od 26. novembra do 23. decembra. Také sú plány mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %