Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.09.2020 09:28

Dobrý sused podporí ďalšie projekty


Dobrý sused


V grantovom programe, ktorý spúšťa spoločnosť Slovnaft v spolupráci s Nadáciou Ekopolis, celkovo rozdelia 30 000 eur.


Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či okolí bydliska. O príspevok až do výšky 4000 eur môžu od augusta požiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa, Podunajské Biskupice, a po novom aj Ružinova, ako aj v obci Rovinka. Celkovo sa rozdelí 30 000 eur. Grantový program spúšťa spoločnosť Slovnaft v spolupráci s Nadáciou Ekopolis.

Dobrý sused finančne podporuje nápady na zlepšenie kvality života komunít v okolí bratislavskej rafinérie. V predošlom ročníku sa o príspevky mohli uchádzať okrem obce Rovinka aj dve bratislavské mestské časti, od augusta 2020 pribudla tretia mestská časť – Ružinov. Témy projektov by sa mali sústrediť na vytváranie alebo obnovu zaujímavých lokalít, voľnočasové aktivity obyvateľov či budovanie zázemia na rozvoj vodáckeho a cyklistického športu. Súčasťou realizácie projektov má byť spolupráca aktívnych občanov, dobrovoľníkov, samosprávy, školských zariadení a občianskych združení.

V prvom ročníku programu Dobrý sused dostal Slovnaft 22 žiadostí o grant a podporil 12 z nich. Vďaka grantom sa podarilo zrekonštruovať detské ihrisko v Rovinke, zorganizovať školu kajaku AŠK Inter Bratislava pre deti zo základných škôl, kúpiť vybavenie na turnaje hokejbalu občianskeho združenia HBK vo Vrakuni či dobudovať detské ihrisko v materskej škole Hnilecká.

„Obyvatelia sami najlepšie vedia, čo treba vylepšiť na ich sídlisku, v škole či škôlke, aby tam mohli deti a dospelí tráviť voľný čas a cítili sa dobre. Prvý ročník programu Dobrý sused priniesol niekoľko originálnych projektov a verím, že aj druhý ročník bude motivovať obyvateľov Vrakune, Podunajských Biskupíc, Ružinova a Rovinky – našich susedov k zaujímavým nápadom. My im pomôžeme s ich realizáciou,“ hovorí Gabriel Szabó, podpredseda predstavenstva SlovnaftL, a. s.

O grant môžu požiadať:

- registrované mimovládne neziskové organizácie,

- základné, stredné a materské školy,

- centrá voľného času a komunitné centrá,

- mestské časti a obce: Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Ružinov a Rovinka,

Podporené projekty musia byť usktočnené do 3 mesiacov od pridelenia grantu.

Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti nájdu žiadatelia na www.slovnaftludom.sk a www.ekopolis.sk alebo u programového manažéra Nadácie Ekopolis: Milan Hronec, hronec@ekopolis.sk, 0911 452 457.

Autor: Nadácia Ekopolis


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2018
Dobrý sused bude pomáhať vo Vrakuni, Podunajských Biskupiciach a v Rovinke
Slovnaft v spolupráci s Nadáciou Ekopolis štartuje nový grantový program Dobrý sused pre komunity v okolí bratislavskej rafinérie. Aktívni občania, lokálne samosprávy a organizácie majú možnosť zlepšiť kvalitu života vo svojom bezprostrednom okolí a získať pre svoj nápad grant do výšky 4000 eur.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
12.05.2021
Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove
V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %