Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.04.2021 04:00

Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov


Ilustračná snímka: (tasr).


Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.


Ako informoval Nitriansky horský spolok, tento rok sa podarilo odstrániť z turistických chodníkov i lesného porastu dve tony odpadu. „Spolu za 12 ročníkov je to už 32 ton. To je až šialené množstvo, ak si predstavíme, že by tento odpad bol stále v prírode,“ skonštatovali organizátori.

Tento ročník podujatia prebiehal pre pandémiu vo zvláštnom režime. Namiesto jednodňovej hromadnej akcie sa čistenie Zobora rozložilo na štyri dni. „Zbieranie odpadu prebiehalo individuálne v rodinných bublinách,“ vysvetlili organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Dobrovoľníci sa po roku opäť stretnú na Jarnom čistení Zobora
Dobrovoľníci, turisti, milovníci prírody, žiaci a študenti sa po roku opäť stretnú na nitrianskom Zobore. V sobotu 13. apríla sa uskutoční 11. ročník Jarného čistenia Zobora, ktoré organizuje Nitriansky horský spolok (NHS).
viac
07.04.2021
Jarné čistenie Zobora bude tento rok trvať štyri dni
Turisti a ochrancovia prírody budú aj tento rok čistiť Zobor a turistické chodníky od odpadkov a čiernych skládok.
viac
27.05.2021
Zapojte sa do veľkého upratovania chránených lesov pri Dunaji
V čase od 28. mája do 6. júna môžu obyvatelia Bratislavy využiť počas prechádzky v chránených areáloch Hrabiny, Soví les a Pečniansky les na viacerých miestach pripravené vrecia a rukavice a pomôcť vyčistiť tieto prírodne lokality od nahromadených odpadkov.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %