Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.09.2020 11:30

Dobrovoľní hasiči v Košickom kraji dostali nové vozidlá


Ilustračná snímka z odovzdávania vozidiel


Nové autá Iveco Daily dostali obec Štós, Košická Belá, Rákoš, Trhovište, Jasov, Rejdová, Prakovce, Švedlár, Dobšiná a Borša.


Minister vnútra Roman Mikulec, prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek, krajský riaditeľ HaZZ v Košiciach Jozef Fedorčák a generálny sekretár Dobrovoľnej požiarnej ochrany Vendelín Horváth 27. augusta odovzdali desať vozidiel Iveco Daily pre obce v Košickom kraji.

„Investície do techniky pre dobrovoľných hasičov sú tou najlepšou prevenciou pred škodami, ktoré môžu mimoriadne udalosti napáchať. Svedčí o tom aj fakt, že stúpol počet spoločných zásahov profesionálnych a dobrovoľných hasičov až o tretinu. To by bez kvalitnej techniky nešlo,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Nové Ivecá Daily dostali obec Štós, Košická Belá, Rákoš, Trhovište, Jasov, Rejdová, Prakovce, Švedlár, Dobšiná a Borša.

„Vozidlá pre obce starostlivo vyberáme. Priraďujú sa na základe konkrétnych kritérií a posudzuje ich pracovná skupina, ktorú okrem zástupcov Prezídia HaZZ a zástupcov z Dobrovoľnej požiarnej ochrany tvoria aj hasiči z konkrétneho kraja a okresu. Týmto spôsobom vieme vybrať dobrovoľný zbor, ktorý vozidlo najviac potrebuje,“ ozrejmil prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek.

Na Slovensku je viac ako 100-tisíc dobrovoľných hasičov, z toho viac ako 30-tisíc je pripravených okamžite zasiahnuť.

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
06.07.2018
Nové autá pre dobrovoľných hasičov
Ministerka vnútra SR Denisa Saková odovzdala v dňoch 2. a 3. júla dobrovoľným hasičským zborom Košického a Prešovského kraja deväť hasičských áut.
viac
22.07.2019
Nové vozidlá Iveco Daily si v stredu prevzalo 13 obcí Trnavského kraja
Na slávnostnom odovzdávaní, ktoré sa uskutočnilo za prítomnosti ministerky vnútra SR Denisy Sakovej, prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého a generálneho sekretára Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelína Horvátha,
viac
28.09.2020
Obec Rakovo má nové hasičské vozidlo
Dobrovoľný hasičský zbor obce Rakovo si dňa 18. septembra 2020 v areáli Záchrannej brigády HaZZ v Žiline prevzal nové hasičské vozidlo Iveco Daily spolu s ďalšími šiestimi obcami Žilinského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %