Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.11.2018 04:10

Do Žiliny príde Mikuláš a spolu s deťmi rozsvieti vianočný stromček


Ilustračný výrez plagátu


Žilinské deti sa môžu začať tešiť a pomaly odrátavať dni – aj tento rok totiž zavíta do nášho mesta Mikuláš. V stredu 5. decembra prejde spolu so svojím sprievodom cez celú Žilinu, aby potešil všetky poslušné deti.


Na Mariánskom námestí o 17-tej hodine napokon rozsvietia spoločne vianočný stromček, čím sa symbolicky začne predvianočné obdobie.

Pred príchodom Mikuláša poteší najmenších Žilinčanov vystúpenie detí z Detského folklórneho súboru Cipovička, detí zo Základnej školy Hájik a spevácky zbor Rolničky z partnerského mesta Plzeň. Mikuláš sa v sprievode čerta a anjelov objaví na námestí už o  17.00 hod. Po rozsvietení stromčeka a obdarovaní najmenších sa predstaví kapela Chiki Liki Tu-a. „Mikulášskym programom sa už tradične začína v našom meste to pravé vianočné obdobie. Rozsvieti sa stromček a to je neklamným dôkazom, že o niekoľko dní tu máme Vianoce. Pozývam všetkých, malých i veľkých, aby zavítali na hlavné žilinské námestia a vychutnali si spoločne atmosféru vianočných trhov, program tých tohtoročných je naozaj pestrý,“ uviedol žilinský primátor Igor Choma.

Mikuláš prejde mestom v dvoch trasách. Prvá začína v Brodne, odtiaľ sa presunie do Považského Chlmca, cez Budatín až na sídlisko Hliny, odkiaľ pokračuje do Závodia a svoju cestu ukončí na Hájiku. Začiatok druhej trasy je v Mojšovej Lúčke, sprievod prejde postupne cez Trnové, sídlisko Vlčince a Solinky a končí v Bytčici. V tomto roku pribudla jedna špeciálna zastávka. Keďže je znemožnený bezpečný peší prechod z Vrania do Brodna, Mikuláš sa rozhodol, že deti z Vrania navštívi mimo tradičných trás.

MIKULÁŠSKE TRASY

TRASA 1

13:30 BRODNO – autobusová zastávka Brodňanská

14:10 POVAŽSKÝ CHLMEC – pri kultúrnom dome

14:40 BUDATÍN – školský dvor

15:25 SÍDLISKO HLINY – Junior

16:00 ZÁVODIE – na ulici Pod Hradiskom pri potravinách

17:00 HÁJIK – Slnečné námestie

TRASA 2

13:15 MOJŠOVA LÚČKA

14:00 TRNOVÉ–pri kultúrnom dome

14:35 VLČINCE–na trhovisku

15:15 SOLINKY–pri kostole

15:55 BYTČICA–pri kultúrnom dome

ŠPECIÁLNA ZASTÁVKA 3

15:30 VRANIE –pri kultúrnom dome

 

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2017
Rekonštrukcia v žilinskej MiniZOO prinesie zvieratám väčší komfort
Žilinská MiniZOO, ktorá je v správe mestského Centra voľného času, Kuzmányho 105 na sídlisku Vlčince, rekonštruuje priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá. Od nového školského roka tak budú mať zvieratá väčší komfort.
viac
03.12.2017
Kúpou obrazu podporíte hendikepovaných ľudí a ľudí v tiesni
Mesto Žilina v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou Darte pripravilo výnimočnú Vianočnú benefičnú aukciu výtvarného umenia s výťažkom pre ťažko skúšané mamičky a deti žijúce v žilinskom zariadení LÚČ. Aukcia sa uskutoční pod patronátom primátora mesta Žilina Igora Chomu.
viac
07.12.2018
Mikulášsku električku DPMK vypraví 9.decembra
Aj tento rok sa malí aj veľkí Košičania môžu tešiť na čertovskú jazdu Mikulášskou električkou. Na predĺženú trať linky 6 ju Dopravný podnik mesta Košice vypraví v nedeľu, 9. decembra 2018 .
viac
07.12.2019
Prezidentka oslávila Mikuláša s deťmi z celého Slovenska
Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v piatok v Prezidentskom paláci deti z 12 základných škôl, špeciálnych základných škôl a centier pre deti a rodiny z celého Slovenska, ktoré sa zapojili do výtvarnej súťaže Farebný svet. Deti prišli pozdraviť aj Mikuláš a anjel s čertom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %