Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.03.2023 01:25

Do strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, doteraz pôsobil v ZMOS


Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini (vľavo) a Michal Kaliňák. Foto:TASR – Lukáš Mužla


Do mimoparlamentnej strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, pôsobiť v nej bude ako expert na samosprávy. Kaliňák doteraz zastával post ústredného riaditeľa kancelárie a hovorcu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), v tejto funkcii končí ku koncu marca.


Jeho vstup do Hlasu-SD oznámil v piatok v Banskej Bystrici na regionálnom kongrese strany jej predseda Peter Pellegrini.         

Kaliňák vo svojom prejave na kongrese poukázal na nedostatočnú komunikáciu a riešenie problémov samospráv zo strany súčasnej vlády. "Práve preto som prijal ponuku od jedinej politickej strany, ktorá to so samosprávami myslí úprimne a vážne. Prijal som ponuku preto, aby som v politike mohol pomáhať, a to najmä samosprávam, aby som mohol meniť to, čo je potrebné, čo je nevyhnutné a čo je nutné," vysvetlil Kaliňák.         

Hlas-SD chce podľa Kaliňáka po úspešných parlamentných voľbách smerom k obciam a mestám zastaviť chaos, stabilizovať situáciu a podporiť koordinovaný rozvoj samospráv. Strana chce po regionálnom kongrese navštíviť každý okres. "Budeme hovoriť o tom, akými krokmi posunúť krajinu dopredu a samosprávy k výraznejšiemu rozvoju," dodal.         

Kaliňák svoje rozhodnutie odísť zo ZMOS-u potvrdil tento týždeň pre TASR. Uviedol, že pred rokom v marci avizoval na rade združenia, že ak sa veci nezmenia, nebude mať jeho ďalšie pôsobenie v združení hlbší zmysel. Vo vlaňajších spojených komunálnych voľbách s podporou Hlasu-SD a ďalších strán kandidoval na predsedu Prešovského samosprávneho kraja.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
Samosprávy počas pandémie preferovali mailovú a telefonickú komunikáciu
Vláda SR vyhlásila 16. marca 2020 núdzový stav v dôsledku pandémie nového koronavírusu COVID-19. Trval do 13. júna 2020. Združenie miest a obcí Slovenska zisťovalo, aký spôsob komunikácie s občanmi počas núdzového stavu preferovali mestské a obecné úrady.
viac
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
26.11.2020
Len aby sme si neublížili
Na Slovensku stále častejšie počúvame o potrebe modernizácie samosprávy.
viac
21.01.2023
Kysucké samosprávy žiadajú informácie o štátnej pomoci, avizujú protesty
Kysuckí starostovia a primátori žiadajú vládu, aby do konca januára informovala o poskytnutí kompenzácií za výpadky financií v dôsledku energetickej krízy, inflácie a prijatia právnych predpisov. V prípade nereagovania zo strany štátu avizujú protesty spoločne s obyvateľmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %