Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.02.2021 11:25

Ružinov vstupuje do Združenia miest a obcí Slovenska


Snímka z tlačovej besedy.


Bratislavská mestská časť Ružinov vstupuje do Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Tento týždeň to odsúhlasili ružinovskí miestni poslanci.


Starosta Ružinova Martin Chren označil členstvo v združení za veľmi dôležité, a to najmä z hľadiska zapájania sa do pripomienkovania legislatívy, ktorá má na mestskú časť vplyv. Príkladom je podľa neho aj aktuálny návrh novely stavebného zákona. 

„Ružinov zrušil svoje členstvo pred niekoľkými rokmi viac-menej z politických dôvodov. Zisťujeme však, že členstvo v ZMOS je pre nás veľmi dôležité,” skonštatoval Chren. Na miestnom zastupiteľstve poslancov informoval, že v ústrednom krízovom štábe, ktorý v posledných mesiacoch zasadá pre pandémiu nového koronavírusu, sedí za ZMOS starosta bratislavského Lamača Lukáš Baňacký. „Len vďaka tomu, že tam je za ZMOS, sme mali aj my v Ružinove z prvej ruky informácie z rokovania krízového štábu a vedeli sme, čo robiť v čase pandémie za posledný rok,” poznamenal starosta. Aj to je podľa neho výhoda členstva v tomto združení. Výška členského príspevku v ZMOS pre mestskú časť Ružinov je pre tento rok na úrovni 8300 eur. 

ZMOS je najväčšia nevládna organizácia združujúca, zastupujúca a reprezentujúca mestá, obce a mestské časti v SR. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2020
Mestskí poslanci schválili vystúpenie mesta zo ZMOS-u a vstup do ÚMS
Mesto Poprad vystúpi zo Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). V utorok to schválili poslanci na prvom neplánovanom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Poprade.
viac
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
25.02.2021
ZMOS odmietlo návrh novely stavebnej legislatívy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v stredu na rokovaní svojho predsedníctva odmietlo návrh novely stavebnej legislatívy z dielne podpredsedu vlády pre legislatívu Štefana Holého.
viac
22.07.2021
ZMOS uplatnil 170 pripomienok k stavebnej legislatíve
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo 170 pripomienok k návrhu stavebnej legislatívy, ktorý bol nanovo zaradený na medzirezortného pripomienkového konania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %