Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
22.08.2022 04:05

Do projektu Behaj lesmi sa aktívne zapojili aj Lesy SR


behajlesmi.sk


Štátny podnik Lesy SR sa tento rok zapojil do projektu Behaj lesmi. Aktuálnu sezónu ukončili v sobotu (20. 8.) pretekmi v lokalite Horná Roveň neďaleko Banskej Štiavnice.


"Preteky boli určené všetkým vekovým kategóriám. Trasy mali rôznu dĺžku a náročnosť, zvládnuť ich mohol naozaj každý - deti i seniori, aktívni športovci či úplní bežeckí začiatočníci,"  informovala TASR hovorkyňa Lesov SR Marína Debnárová.      

"Do bežeckých pretekov sa zapojili aj naši zamestnanci, ktorí pravidelne absolvujú trať s dĺžkou 11, respektíve 13 kilometrov, ale sú aj 'borci', ktorí zvládli trať dlhú 22 kilometrov," doplnila.       

Ako ďalej uviedla, hlavným cieľom štátnych lesov bolo priblížiť sa viac verejnosti, pozitívne propagovať prácu lesníkov, vysvetľovať dospelým, ale aj mladej generácii prostredníctvom lesnej pedagogiky, o čom je práca v lese, v čom tkvie pestovanie drevín.       

Účastníci podujatia sa mohli viac dozvedieť aj o podnikovej lesnej škole v Leviciach a zakúpiť si pochúťky z lesa.       

Podujatie Behaj lesmi sa tento rok okrem Štiavnických vrchov konalo aj na Devíne, v Čičmanoch, Bachledovej doline a vo Veľkej Fatre.      

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2017
Novobanské Mestské lesy plánujú vybudovať arborétum
Na náučnom chodníku Zvonička chcú novobanské Mestské lesy vybudovať arborétum. Podľa konateľa spoločnosti Víťazoslava Chrappu bude mať arborétum nielen náučný charakter, ale pomôže podporiť cestovný ruch a zviditeľniť mesto.
viac
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
07.01.2020
KSK chystá projekt za 6,6 milióna eur na ochranu a obnovu biodiverzity v lesoch
Košický samosprávny kra chce z eurofondov realizovať projekt na ochranu a obnovu biodiverzity v lesných ekosystémoch. Celkový rozpočet projektu, ktorý má trvať dva roky na prenajatých lesných pozemkoch v kraji, je 6,6 milióna eur.
viac
30.03.2022
Lesy SR štartujú seriál Behaj lesmi v piatich prírodných lokalitách Slovenska
V piatich prírodných lokalitách Slovenska sa v tomto roku uskutočnia preteky Behaj lesmi, ktorých cieľom je zdôrazniť rekreačnú a športovú funkciu lesov. Informovala o tom Marína Debnárová, vedúca odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR so sídlom v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %