Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.05.2022 03:20

Do práce na bicykli s rekordnou účasťou samospráv


Ilustračná snímka.


Kampaň Do práce na bicykli sa blíži do svojho veľkého registračného finále. Tímy majú na prihlasovanie do najväčšieho pelotónu Slovenska čas do 7. júna 2022. Jeden rekord sa súťaži podarilo prekonať – v počte registrovaných samospráv.


Doteraz bol maximálny počet prihlásených miest a obcí 99, ktorý kampaň zaznamenala v roku 2019. A hoci to deň pred uzavretím registrácie samospráv na prekonanie rekordu nevyzeralo, prihlášky Krupiny, Svidníka, Turčianskych Teplíc a Rimavskej Seče pomohli dotiahnuť číslo na okrúhlu stovku. Kampaň v čase koronakrízy zaznamenala najnižšie počty prihlásených samospráv, ktoré klesli pod číslo 90.

Nasledovať bude “veľké finále” v podobe registrácie tímov. Už v týchto dňoch počet zaregistrovaných súťažiacich presiahol číslo 5-tisíc a s blížiacim sa štartom kampane sa bude rýchlo zvyšovať. Tesne pred začiatkom kampane pribúda do štartovacej listiny aj vyše tisíc nových súťažiacich denne. Vysoký počet zaregistrovaných súťažiacich sa odráža aj na celkovom počte zaevidovaných zamestnávateľov, ktorý je už takmer 600, ako aj samotných tímov, ktorých číslo presiahlo 1500.

Hoci súťažná časť kampane Do práce na bicykli štartuje 1. júna, registrácia tímov bude pokračovať až do 7. júna. Evidenčný systém je totiž nastavený tak, že aj v posledný deň registrácie si súťažiaci budú môcť spätne pridať jazdy za celý prvý týždeň súťaže.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
Kampaň Do práce na bicykli sa presúva na september
Tradičnú májovú kampaň Do práce na bicykli presúva Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR z dôvodu pretrvávajúcich opatrení na zabránenie rozšírenia pandémie nového koronavírusu na september 2020. Informovali o tom predstavitelia rezortu.
viac
01.04.2021
Samosprávy sa už môžu registrovať do 8. ročníka kampane Do práce na bicykli
Ministerstvo dopravy a výstavby SR pripravuje ôsmy ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2021. Tento rok sa presunie z tradičného mesiaca máj na jún z dôvodu stálejšieho počasia. Registrácia samospráv sa spúšťa presne 1. apríla, registrovať sa budú môcť až do 21. mája 2021.
viac
29.05.2021
Slávnostné otvorenie kampane „Do práce na bicykli“
Obec Beluša Vás pozýva na otvorenie kampane „Do práce na bicykli“.
viac
28.07.2022
Žilinský samosprávny kraj získal v súťaži Do práce na bicykli 2. miesto
V národnej kampani pre podporu environmentálnych druhov dopravy získal Žilinský samosprávny kraj 2. miesto v súťaži krajov. Zapojili sa aj zamestnanci Úradu ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %