Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.07.2016 04:17

Do nového dopravného značenia chce Trenčín investovať 315 000 eur


Ilustračná snímka: (trencin.sk).


V súvislosti so zmenou systému parkovania v Trenčíne vyhlási mesto verejnú súťaž na nové dopravné značenie na vybraných komunikáciách v meste za 315 000 eur.


Poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva schválili v stredu (6. 7.) na svojom zasadnutí zámer na vyhlásenie verejného obstarávania na podlimitnú zákazku Trvalé dopravné značenie – statická doprava a riešenia pre cyklistov a chodcov.      

Podľa návrhu, ktorý predložil trenčiansky primátor Richard Rybníček, zámer vyhlásiť verejné obstarávanie nadväzuje na schválenie Všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta Trenčín. „Cieľom nového značenia je zmena organizácie dopravy za účelom získania nových parkovacích miest zjednosmernením komunikácií, lepšieho usporiadania uličného priestoru, úprava priechodov pre chodcov s dôrazom na zvýšenie bezpečnosti chodcov, odstránenie kolíznych miest v križovatkách a podobne,“ uvádza sa v dôvodovej správe.      

Predmetom zákazky je tiež vyznačenie pruhov pre cyklistov na Východnej ulici, Ulici gen. Svobodu, Jiráskovej a riešenia pre cyklistov vyznačením pruhov v križovatke na Ulici k dolnej stanici a Súdnej. Predpokladaná hodnota zákazky je maximálne  315 000 eur s DPH, zahŕňa trvalé dopravné značenie pre zóny (280 000 eur s DPH) a vyznačenie cyklotrás (35 000 eur s DPH).      

Systém parkovania v meste Trenčín sa rapídne zmení. Poslanci schválili v stredu nové všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území mesta. Do platnosti vstúpi 1. novembra tohto roku.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur
Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.
viac
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
16.02.2017
Prokuratúra zastavila trestné stíhanie bývalého primátora a prednostu
Prokurátorka Krajskej prokuratúry (KP) v Trenčíne zastavila trestné stíhanie obvineného bývalého primátora Trenčína Branislava C. a bývalého prednostu mestského úradu Františka O..
viac
02.07.2020
Partizánske spustilo mestský parkovací systém
Samospráva Partizánskeho v stredu spustila mestský parkovací systém. Zavedením plateného parkovania sleduje reguláciu statickej dopravy v centrálnej zóne mesta. Financie, ktoré zo systému získa, chce spätne investovať do dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %