Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.12.2021 11:45

Do 11. ročníka súťaže Ekologický čin roka sa dá prihlásiť do konca februára


Banner.


Do 11. ročníka súťaže Ekologický čin roka, ktorú vyhlasuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK), je možno prihlásiť projekty do konca februára 2022.


Krajská samospráva v nej oceňuje jednotlivcov a kolektívy, ktoré svojimi aktivitami prispeli k zlepšeniu životného prostredia v uplynulom roku, informoval o tom komunikačný odbor TTSK.

„Táto súťaž je príkladom, ako spoločnými silami robíme z Trnavského kraja zelený kraj. Za dekádu súťaže sme ocenili desiatky žiakov, dobrovoľníkov či predstaviteľov samospráv. Želám si, aby sa do nového ročníka zapojili ďalší, ktorým záleží na ochrane a tvorbe nášho životného prostredia i na upevňovaní environmentálneho povedomia,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch, na súťaži sa môžu zúčastniť jednotlivci, kolektívy materských, základných a stredných škôl, samosprávy alebo záujmové združenia. Za ekologický čin možno považovať aktivity, ako dokumentácia a likvidácia neriadených skládok odpadov v katastroch obcí a miest, zavedenie separovaného zberu odpadu na školách, výsadba zelene, záchrana alebo dokumentácia cenného biotopu, využitie obnoviteľných zdrojov energie, práca s mládežou v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia alebo organizovanie súťaží s environmentálnou tematikou. Termín ukončenia realizácie súťažného projektu je do konca roka 2021.

Súťaž Ekologický čin roka vyhlasuje kraj od roka 2010. V jubilejnom desiatom ročníku bol ocenený napríklad Klub slovenských turistov Tesla Piešťany za projekt obnovy studničiek, značenia a budovanie infraštruktúry v Považskom Inovci. Vyzdvihnutá bola aj práca dobrovoľníkov z Trnavy a Senice, ktorí zbierali odpad v prírode, alebo Poľovnícka organizácia Šamorín za výsadbu stromov v okolí mesta.

TTSK informuje o svojich aktivitách v oblasti zlepšovania kvality životného prostredia a prechodu na nízkouhlíkové hospodárstvo na stránke Zeleného kraja na sociálnej sieti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2017
Ekologickým činom roka sú hlohovské smeťozbery
Ekologickým činom roka 2016 v Trnavskom kraji sa stal projekt Smeťozbery skupiny DOZOR Hlohovec - Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami.
viac
07.01.2019
Ekologický čin roka v Trnavskom kraji možno prihlásiť do konca februára
Aktivity na budovanie environmentálneho povedomia verejnosti a na podporu zachovania biodiverzity podporuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) súťažou Ekologický čin roka. Aj za rok 2018 možno prihlásiť projekty, ktoré majú podiel na skvalitňovaní životného prostredia. Uzávierka je 28. februára.
viac
22.02.2020
Ekologický čin roka 2019 je možné prihlásiť do konca februára
Všetky aktivity, ktoré prispejú k ochrane životného prostredia v kraji a k budovaniu environmentálneho povedomia, môžu byť prihlásené do súťaže „Ekologický čin roka 2019“, ktorú už deviatykrát vyhlásil Trnavský samosprávny kraj.
viac
09.06.2022
Súťaž Ekologického činu roka pozná víťazov za rok 2021
Ocenenie Ekologický čin roka v Trnavskom kraji získali najlepšie aktivity zamerané na ochranu a tvorbu životného prostredia, ako aj na zvyšovanie povedomia o ekologicky udržateľnom spôsobe života. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %