Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
10.06.2018 11:32

Dni mesta prinesú súťaže, krst knihy aj maľovanie insitného obrazu


Ilustračná snímka - pozvánka


Súťaže, kultúrne podujatia, krst knihy, ale aj živé maľovanie obrazu. To všetko čaká na obyvateľov a návštevníkov mesta Jelšava v Revúckom okrese počas nadchádzajúcich Dní mesta, ktoré sa uskutočnia 15. až 17. júna.


Súčasťou programu prvého dňa bude odovzdanie ocenení za aktívnu činnosť v prospech mesta Jelšava v priestoroch Rímskokatolíckeho kostola sv. Petra a Pavla. "Nasledovať bude krst knihy Pánu Bohu za chrbtom a piatkový program v kostole zakončíme koncertom dychového orchestra z nášho partnerského mesta Slovenský Komlóš," približujú organizátori z jelšavskej samosprávy.       

Neodmysliteľnou súčasťou sobotňajšieho programu sú podľa ich slov tradičné súťaže v areáli mestského futbalového štadióna. "Už 14. ročník súťaže vo varení gemerských guliek dokazuje neutíchajúci záujem o túto súťaž zo strany súťažiacich družstiev, ako aj zo strany návštevníkov podujatia," uvádzajú organizátori s tým, že gemerské guľky sú typickým jedlom mesta aj regiónu a v rámci súťaže ich bude možné ochutnať na viacero spôsobov.       

Druhým zápolením bude podujatie Záhradkárske tajomstvo pod štopľom. "Súťaží sa v ňom o najlepšiu domácu pálenku. Každoročne sa do tejto súťaže prihlási približne 30 súťažiacich so svojimi vzorkami destilátov," dodáva jelšavská samospráva.       

Zaujímavosťou tohtoročných Dní mesta je živé maľovanie obrazu insitnými maliarmi zo srbskej Kovačice, ktorý má zobraziť pomyselnú mozaiku spájajúcu život Slovákov z Dolnej zeme s históriou Jelšavy. "Obraz namaľuje Ján Glózik s Jozefom Haviarom a Jánom Žolnajom. Následne ho venujú mestu. Je pre nás veľkou cťou, že sa staneme tretím mestom na Slovensku, ktoré bude zdobiť umelecké dielo týchto majstrov štetca," dodali organizátori.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2018
Dni mesta Levice vyvrcholia Nocou múzeí a galérií
Slávnostným otvorením medzinárodného fotografického festivalu Dni fotografie sa v piatok 11. mája začali tohtoročné Dni mesta Levice. Organizátori počas nich pripravili množstvo aktivít pre všetky vekové kategórie, informovala Adriana Macáková z levického mestského úradu.
viac
07.08.2018
Dni mesta Trebišov 2018
Mesto Trebišov pripravuje, ako každý rok, veľkolepé kultúrno-spoločenské podujatie Dni mesta Trebišov. Mestské slávnosti začnú pondelok 20. augusta 2018 sprievodnými podujatiami.
viac
16.05.2020
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu. Predbežne boli na toto obdobie všetky hudobné a športové podujatia zrušené či termíny posunuté na neurčito, ale niektoré z nich sa realizovať budú.
viac
07.09.2020
Dni európskeho kultúrneho dedičstva ponúknu takmer 300 podujatí
Do iniciatívy Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2020, ktoré sa na Slovensku uskutočnia pod mottom „Minulosť vzdeláva“ bolo prihlásených takmer 300 podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %