Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.07.2017 02:07

Cyklovýlety po Liptove so sprievodcom


Liptov ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás.


Krásy Liptova sa dajú spoznávať aj na dvoch kolesách. Na každú nedeľu počas leta Liptáci pripravili fakultatívne cyklovýlety so sprievodcom. To čo dovolenkárov isto poteší je fakt, že výlety po najkrajších trasách Liptova sú pre záujemcov bezplatné.


Liptáci to toto leto myslia s podporou cyklistiky skutočne vážne. Okrem CYKLO & AQUA BUS-ov, ktorých premávka začala už uplynulý piatok, sa chystajú tento rok vyznačiť ďalších viac ako 50 kilometrov nových cyklotrás, ďalších takmer 100 kilometrov by sa malo obnoviť a od najbližšej nedele štartujú projekt cyklovýletov so sprievodcom. „Dovolenkárom chceme predstaviť tie najkrajšie cyklotrasy po celom Liptove. Preto sme prišli s projektom cyklovýletov, ktoré ponúkame bezplatne. Skupinu cyklistov budú podľa počtu účastníkov sprevádzať 2 až 3 sprievodcovia a tiež zdravotník na elektro-bicykli. Vždy budú pripravené varianty trasy pre lepších a menej zdatných cyklistov, tak aby bol výlet príjemne stráveným časom na bicykli. Navyše si budú môcť cyklisti zapožičať aj e-bike, vďaka ktorému ľahšie zvládnu aj náročnejšie stúpania či dlhšie trasy,“ ozrejmila projekt manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Petra Šuhajdová.

Na nedeľu 9. júla je pripravená trasa z Kráľovej Lehoty na Čierny Váh v dĺžke 30 kilometrov a prevýšením 1050 m. Jej kratší variant je dlhý 11 kilometrov a prevýšenie má 210 metrov. Nasledujúce nedele cyklistov Liptáci pozývajú spoznávať krásy Kôprovej a Tichej doliny, následne je to trasa z Ružomberka na Smrekovicu, okruh po Liptovskom Jáne, prvá z augustových trás povedie z Kvačian cez Malatinú späť do Kvačian, neskôr je to opäť trasa z Kráľovej Lehoty na Čierny Váh a posledné dve nedele to bude cyklovýlet Podtatranskou magistrálou a 27. augusta uzavrie ponuku nedeľných cyklovýletov trasa na Magurku.

Elektro-bicykle si vďaka Liptov Region Card môžu dovolenkári zapožičať v najväčšej slovenskej požičovni elektro bicyklov aj s desať percentnou zľavou. Oblastná organizácia odporúča sledovať aktuálne informácie na ich webovej stránke visitliptov.sk alebo v aplikácii Liptov.

„Liptov ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás. Preto vidíme veľký priestor v iniciatívnejšej tvorbe produktov pre dovolenkárov, ktorí radi trávia čas v pohybe, aktívne a na bicykli. V druhej polovici augusta napríklad chystáme aj populárne podujatie S deťmi na kolesách, kde najmenší spoznávajú Liptov zábavnou a náučnou formou,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Nových viac ako 50 kilometrov cyklotrás značí a financuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV s podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Ide o trasy do Dúbravskej doliny, okolie Liptovského Trnovca, Malužinský Tajch a iné. Dodávateľom je Slovenský cykloklub, ktorý zabezpečuje aj obnovu spomínaných takmer 100 kilometrov liptovských cyklotrás. Ide o sedem trás v okolí Ružomberka, Maliného Brda, Čierneho Váhu, Hýb, Vlkolínca až po Pribylinu.

Zaujímavou iniciatívou v regióne bude až do októbra „Vrchárska koruna Liptovská“, ktorá je vhodná najmä pre zdatnejších cyklistov vyhľadávajúcich výzvy pri zdolávaní tunajších vrcholov na bicykli.

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
11.06.2021
Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka
Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
25.11.2021
Medvede v Hrabove
Hrabovská dolina ožila – desiatka rezbárov tu vytvára umelecké diela z dreva. Hlavnou témou podujatia sú medvede. Päť dvojmetrových medveďov z červeného smreka bude upozorňovať na jednotlivé miesta atraktívnej doliny, ktorá je len na skok od Ružomberka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %