Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.01.2020 08:10

Cyklotrasa medzi Mariankou a Záhorskou Bystricou povedie po oboch stranách cesty


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Cyklotrasa medzi Mariankou a Záhorskou Bystricou bude viesť po oboch stranách komunikácie, spájajúcej obec a mestskú časť hlavného mesta. "V smere do Marianky v šírke 1,25 metra a na opačnej strane v šírke 2,50 metra," uvádza Záhorská Bystrica na svojom webe.


Samospráva informuje, že v súčasnosti je vypracované zameranie cyklotrasy a rieši sa vypracovanie projektovej dokumentácie. "V priebehu februára až apríla 2020 bude vydané stavebné povolenie, aby sme boli pripravení a mohli v júni 2020 požiadať o dotáciu na stavbu cyklotrasy," dodáva mestská časť. Prípravu cyklochodníka zástupcovia Marianky a Záhorskej Bystrice konzultovali i s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK), na pôde ktorého sa uskutočnilo na jeseň koordinačné stretnutie.       

Do budúcnosti je záujem, aby cyklotrasa pokračovala aj do okolitých častí, do Devínskej Novej Vsi, Lamača i novovznikajúcej štvrti Bory.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2017
Banská Bystrica opäť úspešná v získavaní eurofondov
Na vybudovanie jednej zo šiestich plánovaných cyklotrás získalo mesto nenávratný finančný príspevok (NFP) z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) vo výške 857 870 eur. Päť-percentná finančná spoluúčasť samosprávy predstavuje sumu 45 151 eur.
viac
24.01.2020
Zrenovovaná škôlka v Záhorskej Bystrici sa uchádza o Európsku cenu
Zrekonštruovaná a nadstavbou priestorovo rozšírená budova materskej školy v bratislavskej Záhorskej Bystrici sa dostala do finálového výberu kandidátov na Európsku cenu.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
22.02.2021
Bratislava a BSK si zamenia pozemky
Mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zamenia pozemky. Bývalé Stredné odborné učilište (SOU) energetické i jeho okolie v bratislavskej Záhorskej Bystrici tak má opäť slúžiť verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %