Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.06.2023 08:05

Cyklobusy ARRIVA od soboty dostupné už v piatich regiónoch


Ilustračná snímka


V sobotu 3. júna sa cyklobusy ARRIVA vrátia do obľúbených turistických destinácií na Orave, Liptove, Zemplíne a Tokaji. Spolu so Záhorím, kde sa sezóna otvorila už na konci apríla, tak dopravca pokryje službou rozšírenej kapacity prepravy bicyklov počas víkendov už päť regiónov.


Víkendové cyklobusy ARRIVA vybavené nosičmi pre 6 bicyklov môžu cestujúci využívať na vybraných linkách na Orave, Liptove, Zemplíne, Tokaji a Záhorí vďaka spolupráci s objednávateľmi, ktorými sú Bratislavský, Žilinský a Košický samosprávny kraj. Záujem o túto službu, ktorá umožňuje kombinovať verejnú a zdravú individuálnu dopravu aj pre rodiny s deťmi a ďalšie skupiny cestujúcich, rastie najmä počas slnečných a teplých dní. Preto napríklad spoločnosť ARRIVA Michalovce zaviedla povinnosť telefonickej rezervácie prepravy bicyklov deň vopred. V ostatných regiónoch je preprava bicykla na spojoch obsluhovaných autobusmi ARRIVA s cyklonosičom bez rezervácie a do vyčerpania kapacity. V Bratislavskom kraji môžu cestujúci prepravovať bicykle aj v autobusoch bez nosičov na každom regionálnom spoji mimo dopravnej špičky, v takom prípade je však kapacita obmedzená na maximálne 2 bicykle.

S blížiacim sa letom sa zvyšuje aj záujem našich cestujúcich o cyklobusy ARRIVA. Kombinácia pekného počasia, atraktívnych destinácií a možnosti aktívne tráviť voľný čas s rodinou či priateľmi spôsobuje, že stále viac ľudí objavuje tento spôsob kombinovanej dopravy. Preto aj v tejto sezóne počítame s tým, že cyklobusy ARRIVA prilákajú nielen našich stálych zákazníkov, ale oslovia aj ďalších, ktorí chcú spoznávať krásy Slovenska zo sedačky bicykla,“ povedal Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku.

Cyklobusy vybavené cyklonosičmi premávajú počas víkendov a sviatkov na spojoch označených piktogramom bicykla. Podrobné informácie o podmienkach prepravy bicyklov nájdu cestujúci na stránkach jednotlivých dopravných spoločností ARRIVA:

Bratislavský kraj (Záhorie) – ARRIVA Mobility Solutions

Žilinský kraj (Orava, Liptov) – ARRIVA Liorbus

Košický kraj (Zemplín, Tokaj) – ARRIVA Michalovce

 

Autor: (ts-arriva)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
25.06.2020
TSK odmení rekreačných cykloturistov využívajúcich cyklobusy
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odmení cykloturistov, ktorí v aktuálnej letnej sezóne využijú službu cyklobusov. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.
viac
11.05.2023
Cyklistov v kraji opäť prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky v Košickom kraji budú mať opäť možnosť dostať sa autobusom do turistických lokalít v regiónoch.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %