Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.03.2017 08:29

ČSOB zimná bežecká séria už túto sobotu


Trasa behu.


Prvý marcový víkend odštartuje už 5. ročník zimného behu - ČSOB zimná bežecká séria, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj.


Každoročne sa ho zúčastňuje okolo 600 - 700 bežcov všetkých vekových aj výkonnostných kategórií, množstvo divákov a inak tomu nebude ani tento rok. Pripravené sú tri bežecké trate a pre tých najlepších ceny.

„Nielen jarné či letné bežecké podujatia sa v Bratislavskom kraji tešia veľkej obľube. Aj zimné mesiace v poslednom období spestrujú zimné behy. A tento jednoznačne prinesie nevšedný športový zážitok nielen pre bežcov, ale aj pre divákov. Milovníci behu si tak určite prídu na svoje a bežci, ktorí sa pravidelne pretekov zúčastňujú si tak môžu porovnať svoje časy a prípadné zlepšenie medzi jednotlivými akciami,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Bežci piateho ročníka zimného behu - ČSOB zimná bežecká séria sa postavia na štart už túto sobotu 4. marca 2017 v Čilistove. Podujatie je určené najmä pre rekreačných bežcov z Bratislavy a Bratislavského kraja, pre deti, mládež i dospelých.

Svoju kondíciu si tak môžu preveriť súťažiaci na dvoch pretekárskych vzdialenostiach a to na 12 km a 6 km trati. Na svoje si prídu aj detskí pretekári, pre ktorých je pripravený detský beh o 10:30 hodine. Štart 12 km behu je naplánovaný na 11. hodinu a beh na 6 km trati začína o 11:10 hod..

Všetci bežci, ktorí sa na podujatí zúčastnia, dostanú pamätnú medailu a tí najlepší budú ocenení. Samotné odovzdávanie cien sa uskutoční po skončení behov, ich vyhodnotení približne o 12:30 hod. v priestore cieľa priamo v areáli.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Tretia júnová sobota priniesla vo Fačkove tradičné športové podujatie
V obci Fačkov sa konal dvanásty ročník Behu do vrchu Kľak. Organizátori vyčlenili hneď niekoľko kategórií, preto sa mohol zapojiť ktorýkoľvek milovník tejto športovej disciplíny.
viac
31.08.2016
Cyklisti aj po schodoch
Prvá septembrová nedeľa v Ružomberku bude patriť už šiestemu ročníku netradičného cyklo podujatia Ružomberské schody.
viac
12.01.2017
Preteky pri východe slnka odštartujú ďalší ročník podujatí Tatry v pohybe
Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2017. Prvým z tohoročných pretekov je beh pri východe slnka "Sunrise Run", ktorý je súčasťou štvrtého ročníka Zimnej bežeckej série. Štart a cieľ bude v golfovom rezorte vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok.
viac
14.11.2023
Večerný beh Nitrou 2023
Mesto Nitra a Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre pozývajú na Večerný beh Nitrou - 51. ročník - ktorý pravidelne organizujú od roku 1972.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %