Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.01.2020 02:05

ČERVENÝ NOS hľadá zdravotných klaunov a klaunky


Ilustračná snímka Samuel Ďurkovič


Umelecký riaditeľ občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors vyhlásil výberový workshop, počas ktorého vyberie nových zdravotných klaunov a zdravotné klaunky pre všetky regióny Slovenska.


Podmienkou je vek nad 23 rokov, dobrý zdravotný stav, vľúdny vzťah k ľuďom a umelecké nadanie. „Profesionálnym zdravotným klaunom nemusí byť len profesionálny herec, dôležité je, aby bol empatický, mal prirodzene vľúdny vzťah k ľuďom a chuť rozdávať radosť druhým,“ vysvetľuje umelecký riaditeľ združenia a  zdravotný klaun Pavel Mihaľák. „Samozrejme, umelecké vzdelanie či umelecké zručnosti ako napríklad hra na hudobný nástroj, tanec, herectvo či bábkoherectvo sú pre zdravotných klaunov výhodou,“ dodáva Pavel Mihaľák a pokračuje: „Zdravotný klaun by mal byť natoľko zrelý, aby vedel prijať sám seba takého aký je, aby sa vedel uvoľniť, otvoriť a urobiť si sám zo seba žart.“

Výberové konanie zdravotných klaunov má formu workshopu, ktorý má minimálne 3 kolá. Počas nich sa zdravotní klauni učia a trénujú klaunské zručnosti a pracujú na klaunskom charaktere. Výberové workshopy vedie umelecký riaditeľ v spolupráci s koučmi združenia. Na posledných kolách workshopu participujú aj zahraniční lektori z medzinárodnej organizácie RED NOSES International, ktorej členom je aj o. z. ČEREVENÝ NOS Clowndoctors.

Uchádzači môžu svoje životopisy s motivačným listom posielať do 15.1.2020 na adresu: administrativa@cervenynos.sk.

 

ČERVENÝ NOS Clowndoctors

Občianske združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorého poslaním je prinášať prostredníctvom klaunského umenia radosť a smiech tým, ktorí to potrebujú, pôsobí na Slovensku už takmer 16 rokov. So združením spolupracuje v súčasnosti vyše 60 profesionálnych zdravotných klaunov, ktorí pravidelne navštevujú 53 nemocníc a 31 seniorských zariadení po celom Slovensku. Mesačne zrealizujú vyše 200 zdravotných klauniád. Ide najmä o pravidelné návštevy chorých detí v nemocniciach a čakárňach ambulancií odborných lekárov, ale aj o špeciálne programy ako napr. odprevádzanie detí na operačnú sálu N.O.S., týždňový program Cirkus Paciento, návštevy detí v paliatívnej a dlhodobej intenzívnej domácej starostlivosti pod názvom Prezuvky máme, či program Fidlikára zameraný na ťažko znevýhodnené deti v špeciálnych školách. Zdravotní klauni navštevujú pravidelne zariadenia pre seniorov v programe Smiech nepozná vek a realizujú aj programy pre dospelých pacientov.

Autor: OZ ČERVENÝ NOS Clowndoctors


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2019
Zdravotní klauni na Slovensku oslavujú, za 15 rokov zrealizovali 20-tis klauniád
Pri príležitosti 15. výročia vzniku občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors prevzali v stredu jeho zástupcovia z rúk generálneho riaditeľa Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave Ladislava Kuželu symbolický občiansky preukaz.
viac
02.10.2019
Červený nos oslávi svoje 15. narodeniny aj so seniormi
Vo svojom živote toho zažili veľa. Radosti, starosti, pekné aj smutné chvíle. Niečo sa podarilo, niečo by možno urobili inak… Chceli by sa s týmito skúsenosťami či spomienkami podeliť. Mnohokrát však nemajú s kým. Seniori sa často cítia osamelí, zbytoční… Hoci stále majú čo dať.
viac
17.12.2019
Aj zdravotní klauni budú počas Vianoc v službe
Stalo sa už tradíciou, že zdravotní klauni z Červeného nosa klopú na dvere hospitalizovaných detí nielen počas celého roka, ale aj cez vianočné sviatky. Inak tomu nebude ani tento rok.
viac
21.01.2023
V roku 2022 zrealizovali zdravotní klauni 2 514 klauniád
V roku 2022 zrealizovali profesionálni zdravotní klauni a klaunky z o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors spolu 2 514 klauniád, čo je od vypuknutia koronakrízy zatiaľ najvyšší počet. Z celkového počtu klauniád bolo len 23 online formou, ostatné boli osobné návštevy pacientov a klientov DSS, či špeciálne pr
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %