Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
17.06.2016 08:30

Centrum Banskej Štiavnice rozžiari festival Illumination


Pozvánka.


Historické centrum mesta sa v sobotu (18. 6.) v noci celé rozžiari vďaka multimediálnemu festivalu svetla Illumination - Banská Štiavnica.


Podľa hlavného koordinátora festivalu Matúša Kaníka bude festival pozostávať z kombinácie videomappingov, umeleckých svetelných a technologických inštalácií, audiovizuálnych show a výstav umeleckých diel, ktoré budú rozmiestnené v historickom centre mesta. Festival tak vytvorí platformu na prezentáciu posledných prác talentovaných a mladých umelcov.       

V rámci festivalu bude prebiehať charitatívna zbierka občianskeho združenia Svetielko Nádeje za účelom finančnej pomoci pre Detskú fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Banskej Bystrici.       

Podujatie sa koná pod záštitou mesta Banská Štiavnica, jeho koordinátormi sú občianske združenia 4:Tune, Trakt a Stredná priemyselná škola Samuela Mikovíniho. Festival sa uskutoční v čase od 21:30 do 01:00 hod. v uliciach historického centra Banskej Štiavnice. Vstup nie je nijako limitovaný ani spoplatnený.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
21.10.2016
Festival Babie leto
Občianske združenie SOSNA vo svojom Ekocentre v Družstevnej pri Hornáde od roku 2010 pravidelne organizuje 2-krát ročne festivaly, zamerané na prepojenie umenia, ekológie a filozofie s praktickými témami. Jesenný festival Babie leto 2016 sa uskutoční v sobotu 22. októbra.
viac
09.06.2018
Jazzový festival prinesie hudbu aj na netradičné miesta
Banskú Štiavnicu rozozvučia od 21. do 24. júna tóny jazzu. Festival Zvuk for Štiavnica 2018 prinesie hudbu do kaviarní, barov ale aj na Námestie sv. Trojice, Kostola sv. Kataríny či lapidária Starého zámku.
viac
12.02.2019
Nový vínny festival ponúkne možnosť porovnať vína z rôznych sopiek
V Banskej Štiavnici chystajú nový vínny festival s názvom Vulkán, ktorý ponúkne možnosť porovnať, ako chutia vína z rôznych sopiek. Vulkán je totiž festivalom vinárstiev z okolia štiavnického stratovulkánu a ich naturálnych aj reduktívnych vín. Uskutoční sa 8. a 9. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %