Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.05.2019 03:20

Starý zámok ožije remeslami a zábavou


Ilustračná výrez plagátu


Starý zámok v Banskej Štiavnici sa stane koncom tohto týždňa dejiskom zábavy a miestom stretnutia remeselníkov. V piatok (24. 5.) a v sobotu (25. 5.) sa tam bude konať 22. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy.


Dvojdňové podujatie, program ktorého sa začne v piatok ráno, pripravilo občianske združenie Iniciatíva za živé mesto a Slovenské banské múzeum (SBM).       

Vedúca odboru marketingu a environmentálnej výchovy SBM Petra Páchniková informovala o tom, že návštevníci sa môžu tešiť na predstavenie bábkového divadla Tyjátr, štiavnického bábkového divadla Concordia, koncert skupiny Banda či módnu prehliadku.       

Najmenších návštevníkov zabavia žongléri a akrobati. Vyskúšať si budú môcť drevený kolotoč, naučiť sa môžu niečo nové v škole žonglovania a škole tanca alebo sa budú môcť zabaviť v tvorivých dielňach. Na Starom zámku nebudú chýbať ani remeselné trhy, sokoliari a ďalšie atrakcie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Centrum Banskej Štiavnice rozžiari festival Illumination
Historické centrum mesta sa v sobotu (18. 6.) v noci celé rozžiari vďaka multimediálnemu festivalu svetla Illumination - Banská Štiavnica.
viac
21.05.2018
Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou
Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.
viac
09.06.2018
Jazzový festival prinesie hudbu aj na netradičné miesta
Banskú Štiavnicu rozozvučia od 21. do 24. júna tóny jazzu. Festival Zvuk for Štiavnica 2018 prinesie hudbu do kaviarní, barov ale aj na Námestie sv. Trojice, Kostola sv. Kataríny či lapidária Starého zámku.
viac
21.02.2020
Na Starom zámku čaká na rodiny s deťmi netradičná zimná hra
Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa bude v sobotu 22. februára od 9:00 do 15:00 h hrať netradičná a zábavná rodinná hra s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Malí návštevníci sa budú môcť prechádzať po areáli zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %