Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.03.2018 10:45

Čas prihlásiť elektroodpad do jarného bezplatného zberu v Ružinove sa kráti


Ilustračná snímka


Ružinovčania, ktorí majú doma zbytočné elektrospotrebiče, sa ich môžu zadarmo a pohodlne zbaviť. Na prihlásenie sa do bezplatného jarného zberu elektroodpadu majú už iba jeden deň.


Mestská časť Ružinov a Združenie výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom organizujú opäť zber elektroodpadu. Stačí ak sa Ružinovčania nahlásia do 14.marca 2018 na emailom na adresu zber@ruzinov.sk alebo telefonicky na čísle 02/48 28 44 54. Uviesť treba meno, priezvisko, telefonický kontakt a presnú adresu, z ktorej treba spotrebiče odviezť, ako aj ich počet a druh. V deň odvozu 17. marca 2018 je potrebné do 8:00 elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Zároveň je potrebné umožniť vstup do týchto priestorov.

 Bezplatný zber elektroodpadu má svoju niekoľkoročnú tradíciu. V Ružinove sa robí dvakrát ročne a vždy sa vyzbierajú stovky starých spotrebičov. Vyzbierané spotrebiče tak neskončia na skládkach, ale putujú na ekologickú recykláciu.

Autor: (mč-ba-ruzinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Vďaka recyklačným poplatkom sa môžeme elektroodpadu zbaviť ekologicky
Mnohí z nás využívame novoročné výpredaje na nákup nových spotrebičov a potrebujeme sa zbaviť tých starých. Z dôvodu ochrany životného prostredia sa elektroodpad nesmie vyhadzovať do bežného komunálneho odpadu, ale je potrebné odovzdať ho do zberu.
viac
25.04.2018
Jedenásť nových červeno-bielych kontajnerov v Piešťanoch
Piešťany sa stali už piatym mestom, kde boli počas apríla rozmiestnené červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektra. 11 kontajnerov vytvorí obyvateľom mesta komfortný systém triedenia a zberu malých elektrospotrebičov akými sú fény, mixéry, mobilné telefóny, ale i batérie a akumulátory.
viac
02.11.2018
Obyvatelia odovzdali počas zberu 3,24 tony elektroodpadu
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou mali opäť možnosť bezplatne odovzdať staré elektrické spotrebiče a zariadenia. Počas mobilného zberu koncom októbra vyzbierali pracovníci z bánovských domácností 3,24 tony elektroodpadu. Informovala o tom bánovská radnica.
viac
05.03.2021
V Ružinove pribudnú červeno-biele nádoby na drobný elektroodpad
Bratislavský Ružinov sa pridá k samosprávam, na území ktorých sú osadené červeno-biele zberné nádoby na drobný elektroodpad, batérie a akumulátory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %