Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.05.2019 03:50

Petržalčania sa môžu zbaviť starého domáceho elektroodpadu


Ilustračná snímka


Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa môžu zbaviť starých a nepotrebných domácich elektrospotrebičov, s výnimkou televízorov a monitorov. Mestská časť pre nich v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom pripravila na sobotu 18. mája ich bezplatný zber.


Podmienkou ale je, aby sa záujemcovia prihlásili vopred na miestnom úrade. Čas majú ešte zopár dní, spraviť tak môžu do stredy 15. mája.       

Urobiť tak môžu osobne počas stránkových dní, elektronicky alebo telefonicky, podľa jednotlivých lokalít. Kontaktné údaje sú zverejnené na webovej stránke. Prihlásiť sa dá taktiež online na webovej stránke www.zberelektroodpadu.sk. V žiadosti treba uviesť meno a priezvisko záujemcu, adresu a telefonický kontakt aj počet a druh odnášaných elektrospotrebičov.       

"V deň zberu vyložte do 8.00 h elektroodpad do vchodu bytového domu, respektíve za bránu rodinného domu," uvádza mestská časť. Znamená to, že elektroodpad by nemali obyvatelia nechávať v bytoch, pivniciach či na povalách.       

Mestská časť opätovne upozorňuje, aby Petržalčania nenechávali elektroodpad voľne na ulici. "Mohli by ich vziať neoprávnení zberači, neodborne ich rozobrať, nepredajné komponenty odhodiť a prispieť tak k vzniku čiernych skládok v okolí," poznamenáva samospráva. Ak sa nepodarí prevziať nahlásený odpad do 14. h, je potrebné kontaktovať linku zberu na telefónnom čísle 0907 434 303.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2019
Obyvatelia sa môžu zbaviť starého domáceho elektroodpadu
Obyvatelia Košíc sa môžu zbaviť starých a nepotrebných domácich elektrospotrebičov, s výnimkou televízorov a monitorov. Pre ich bezplatný zber je potrebné prihlásiť sa dva dni vopred. Za Envidom o tom TASR informovala Jana Nahálková s tým, že službu plánujú poskytovať raz za mesiac.
viac
09.12.2020
Zber drobného elektroodpadu od decembra už aj v Petržalke
Zvýšiť podiel vytriedenej zložky z komunálneho odpadu v Petržalke majú aj červeno-biele kontajnery určené na zber drobného elektroodpadu.
viac
08.11.2022
Do zberu elektrodpadu od domu sa vlani zapojilo 81 trnavských domácností
V Trnave vlani odovzdali obyvatelia 4,5 tony elektroodpadu. Do zberu prostredníctvom odvozu priamo od domu sa zapojilo 81 trnavských domácností, ktoré sa takto zbavili 99 starých chladničiek a mrazničiek, 156 veľkých spotrebičov, ako sú práčky či sporáky, a 131 rôznych menších spotrebičov.
viac
10.05.2023
Vlani odviezli z domácností 4,5 tony elektroodpadu
Trnavčania vlani odovzdali v rámci mobilného zberu elektroodpadu 4,5 tony nepotrebných spotrebičov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %