Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
03.01.2020 01:20

Čaro Vianoc pocítili aj klienti CSS Bystričan a CSS Bôrik


Snímka zdroj: (tsk)


Do zbierky vianočných darčekov pre osamelých seniorov v zariadeniach sociálnych služieb sa zapojili aj mladí ľudia z Považskej Bystrice a okolia.


Pred najkrajšími sviatkami roka deti z detského folklórneho súboru Poniklec v Udiči, študenti župnej Strednej zdravotníckej školy (SZŠ) v Považskej Bystrici a deti zo Základnej školy z Čavoja mysleli aj na starých osamelých ľudí a prostredníctvom pripravených darčekov im odovzdali kúsok ľudskej lásky, radosti a porozumenia.

Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Prostredníctvom projektu mladá mamička na materskej dovolenke vyzvala svojich známych, aby sa zapojili do zbierky vianočných darčekov pre seniorov z domovov dôchodcov, ktorí nečakajú darček od nikoho. Obdarovaných tak bolo aj 72 klientov župného zariadenia sociálnych služieb v Považskej Bystrici, pre ktorých darčeky pripravili mladí ľudia z Považskej Bystrice a okolia a deti z Čavoja zas obdarovali 200 klientov CSS Bôrik. „Do škatule od topánok stačilo vložiť rôzne maličkosti, napríklad drogériu, rukavice, čiapku, šál, ponožky, papuče, uterák, knihu, krížovky, kávu, čaj, sladkosti alebo odkaz, ktorý spoločne doma s deťmi nakreslili. Naplnenú škatuľu zabaliť do vianočného papiera a označiť, či je určená pre babičku alebo deduška,“ objasnila zámer myšlienky Františka Dubovanová, zamestnankyňa CSS Bystričan v Považskej Bystrici.

Členovia detského folklórneho súboru Poniklecštudenti SZŠ pripravené darčeky slávnostne odovzdali na vianočnom koncerte, ktorý bol súčasťou vianočných trhov v zariadení. Okrem tejto malej vianočnej nádielky potešila členka folklórneho súboru Poniklec klientov krásnymi vianočnými piesňami. „Aj vďaka tejto myšlienke boli Vianoce seniorov v CSS Bystričan o niečo štedrejšie. Babičky a deduškovia mali z darčekov obrovskú radosť. Preto je chvályhodné, že mladí ľudia v tomto čase mysleli aj na nich. Kiežby vianočné svetlo porozumenia a pokoja v nás zostalo čo najdlhšie,“ vyzdvihla prínos tejto obdivuhodnej myšlienky riaditeľka zariadenia Gabriela Lukáčová. Slová vďaky za účasť na realizácii tohto nádherného projektu adresoval žiakom aj riaditeľ Centra sociálnych služieb Bôrik Róbert Orság. 

Autor: (tsk bj)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2019
Vianoce v múzeu lákali tradičnými zvykmi, jedlami aj jarmokom
Zvyky a obyčaje predvianočného a vianočného obdobia priblížilo v nedeľu návštevníkom trebišovského kaštieľa podujatie Vianoce v múzeu.
viac
21.11.2020
Tradičná slovenská modrotlač na poštovej známke
Slovenská pošta vydala poštovú známku „Vianoce 2020: Tradičná slovenská modrotlač“ so špecifickým symbolom T2 50g. Toto označenie zodpovedá cene 65 centov.
viac
04.12.2020
Vianočné občerstvenie v centre mesta ponúknu aj z food truckov
Na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí si môže verejnosť vychutnať vianočné občerstvenie aj z takmer 20 food truckov, známych tiež pod pojmom pojazdné reštaurácie. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská časť Staré Mesto.
viac
11.12.2021
ŽSK sa zapojil do kampane Darujme si Vianoce
Žilinský kraj sa zapája do celonárodnej kampane na podporu očkovania Darujme si Vianoce pod gesciou Ministerstva zdravotníctva SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %