Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.11.2017 10:45

Zvolen chce stavať na školských ihriskách atletické dráhy


Ilustračná snímka.


Mesto Zvolen chce v priebehu niekoľkých rokov postaviť pri svojich základných školách nové bežecké dráhy či dokonca celé atletické areály. Zámer schválili na poslednom rokovaní zastupiteľstva mestskí poslanci.


"Asi všetci sa zhodneme na tom, aký dôležitý pre zdravý vývoj detí je pohyb. Doba počítačov a mobilov mu veľmi nepraje. Ak chceme vrátiť mládež späť na ihriská, jednou z ciest je vytvorenie príťažlivejších podmienok na šport. Hodláme preto investovať priamo do školských areálov, kam majú deti predsa len najbližšie," uviedla primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová.    

Vedenie mesta dalo preto vypracovať koncepciu postupného rozvoja jednotlivých školských areálov. "Ide nám najmä o skvalitnenie športovísk, v podstate všade uvažujeme o tartanovom povrchu. Areály by pritom mali vyzerať veľmi podobne – bežecký ovál rôznych dĺžok, od 200 až po 400 metrov, šprintérska dráha či sektor pre skok do diaľky, vo vnútri oválu priestor pre trávnik, na ktorom by malo byť umiestnené futbalové ihrisko," uviedol hlavný architekt mesta Peter Kašša. Športoviská by slúžili žiakom jednotlivých základných škôl, v popoludňajších hodinách však aj iným záujemcom o rekreačný či profesionálny šport.       

"Už dnes vyrastá moderné športovisko pre letné športy v priestoroch Základnej školy na Hrnčiarskej ulici. Nasledovať by mali postupne základné školy na sídliskách Zlatý Potok, Zvolen – Západ a Sekier," povedal vedúci odboru školstva zvolenského magistrátu Miroslav Marcinko. "Nevýhodu majú v tomto smere ale obe školy na Jilemnického ulici, ktorých poloha neumožňuje napríklad umiestnenie multifunkčného ihriska či vybudovanie bežeckej dráhy. Napriek tomu sme na ne nezabudli a postupne by sme chceli obnoviť aspoň asfaltové povrchy tamojších ihrísk a sektory pre skok do diaľky."       

Na rekonštrukciu športovísk mesto v najbližších štyroch rokoch chce vynaložiť približne 1,4 milióna eur, mimo areálu 5. ZŠ, ktorý je už vo výstavbe a kde sa v súčasnom období má preinvestovať približne 633 000 eur. Zámerom mesta je opraviť každý rok aspoň jeden areál.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
27.07.2017
V areáli školy pribudne nové multifunkčné ihrisko
Podmienky na športovanie v areáli Základnej školy na Ulici Dobšinského v Prievidzi sa onedlho výrazne zlepšia. Firma zo Sučian, ktorá vzišla z verejnej súťaže a mesto Prievidza s ňou už podpísalo zmluvu o dielo, začala v týchto dňoch v blízkosti školy s výstavbou multifunkčného ihriska.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %