Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
04.05.2021 02:20

Bratislava pozastavuje práce na projekte nájomného bývania v Prievoze


Na snímke primátor hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Vallo. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Bratislava pozastavuje práce na projekte komunitného nájomného bývania pre seniorov v ružinovskom Prievoze na Parkovej ulici. Na sociálnej sieti to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo.


Dôvodom tohto rozhodnutia podľa neho nebola spustená petícia proti zámeru, ale "dobré argumenty obyvateľov", ktoré odzneli v rámci participácie.

„Projekt nájomných bytov, ktorý bol pre Parkovú navrhnutý, využijeme v inej, vhodnejšej lokalite v spolupráci s mestskou časťou Ružinov. Je to architektonicky kvalitný projekt,” uviedol primátor. Mesto sa ho snažilo obhájiť, reflektovalo však aj na váhu argumentov druhej strany. „To sme naším rozhodnutím o pozastavení projektu nakoniec urobili,” skonštatoval.

Pozastaviť práce na projekte sa podľa Valla rozhodli preto, že mesto prichádza s niečím novým do štvrte Prievoz, ktorá už dlhšie bojuje za svoju tvár. „Svoje súboje s novou výstavbou už má zažité. Niektoré úspešné a niektoré menej. Každý z nich v obyvateľoch zanechal kus nedôvery. Z participačných stretnutí bolo zrejmé, že citová väzba obyvateľov štvrte k bývalému parku, v ktorom sa bytový dom mal stavať, je veľmi silná,” vysvetlil primátor.

Obyvatelia sa, ako tvrdí, obávali z narušenia rázu štvrte. V území sa nachádzajú historické skleníky a o ich využití by podľa primátora mala pokračovať diskusia. „Pri nových projektoch sa usilujeme vždy okrem výstavby v danej lokalite priniesť aj nejakú novú kvalitu, než len samotnú budovu a tu sa nám to zatiaľ nepodarilo, to musíme úprimne priznať,” vyhlásil. Zároveň deklaroval, že v spolupráci s mestskou časťou Ružinov s výstavbou mestských nájomných bytov mesto pokračuje.

V tichej lokalite rodinných domov v susedstve Csákyho kaštieľa plánoval magistrát na mestskom pozemku postaviť bytový súbor zložený z ôsmich menších objektov. Mesto tu chcelo zriadiť 24 nájomných bytov pre seniorov. Ružinov však vyjadril nesúhlas s týmto zámerom a žiadal o jeho prehodnotenie. Proti výstavbe obyvatelia spísali aj petíciu. Návrh mesta označili za neprimerané a necitlivé zahusťovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Hlavné mesto začína stavať prvé náhradné nájomné byty
Hlavné mesto SR Bratislava už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.
viac
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
18.01.2021
V Prievoze vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov
V bratislavskom Prievoze na Parkovej ulici vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov.
viac
24.08.2023
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí v Petržalke. V prvej etape má pribudnúť 52 klasických nájomných bytov a 51 náhradných bytov pre reštituentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %