Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
28.08.2020 10:40

Bratislava plánuje prieskum k digitálnym službám a potrebám obyvateľov


Ilustračná snímka.


Mesto Bratislava plánuje prieskum verejnej mienky k digitálnym službám a potrebám obyvateľov hlavného mesta. Predpokladaná hodnota prieskumu je 10 000 eur a má byť realizovaný na vzorke najmenej 1000 dospelých respondentov s trvalým pobytom v Bratislave.


Vyplýva to z výzvy na predloženie ponúk, ktorá je zverejnená vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.      

Bratislava vo výzve informuje, že pripravuje transformáciu svojich digitálnych služieb, ktorá je založená na potrebách a očakávaniach obyvateľov, ich digitálnej gramotnosti a tematických oblastiach záujmu.     

„Cieľom prieskumu je získanie reprezentatívnych dát o potrebách a očakávaniach obyvateľov Bratislavy. Účelom bude pochopiť používanie Bratislavskej mestskej karty, digitálne zručnosti, skúsenosti s mestskými službami,” priblížil magistrát.      

Výberová vzorka respondentov má byť preto reprezentatívna na úrovni jednotlivých okresov Bratislavy, a to z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a prípadne iných relevantných kritérií. „Pre okresy bude zabezpečená vzorka v priemere 200 respondentov v závislosti od veľkosti daného okresu,” poznamenala samospráva. Zber údajov bude formou telefonického rozhovoru. Kritériom na vyhodnotenie ponúk v rámci predloženej výzvy bude podľa mesta najlepší pomer ceny a kvality.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Veľká nespokojnosť so stavom demokracie v SR ženie ľudí k extrémizmu
Až 40 % ľudí považuje kvalitu demokracie na Slovensku za skôr zlú až mizernú. Naopak, spokojných so stavom demokracie je iba približne štvrtina Slovákov (26 %).
viac
10.07.2020
ZMOS robí prieskum zameraný na posudkovú činnosť
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje ďalší prieskum. Aktuálny sa prioritne sústredí na posudkovú činnosť. Výkon zdravotných (lekárskych) a sociálnych posudkových činností je neoddeliteľnou súčasťou originálnej kompetencie sociálnych služieb, ktorá samosprávam prináleží od januára 2009.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
12.07.2021
Mesto Šaľa sa vydalo na cestu za zlepšovaním na princípoch modelu CAF
Šalianska radnica už niekoľko rokov pracuje na skvalitňovaní služieb pre občanov. Terajšie vedenie mesta, od svojho nástupu, nastavuje filozofiu fungovania úradu v zmysle služby občanovi, lebo verejná služba má znamenať, že úrad je tu pre občana s cieľom vybaviť jeho požiadavku čo najústretovejšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %